У яких ситуаціях Windows 10 потрібно скидати до заводських налаштувань

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Windows 10 славиться своєю стабільністю – поламати її справді дуже складно і потрібно добре постаратися, щоб операційна система злетіла та перестала завантажуватися. Але бувають обставини, коли скидання до заводських налаштувань вирішує проблему. Поговоримо про такі ситуації докладніше.

У системі часто виявляються віруси

Заразити вірусами Windows 10 дуже складно. Потрібно відключити всі вбудовані захисту та навмисно запустити файл із вірусом. Але бувають ситуації, коли шкідливе програмне забезпечення маскується під «хороше». Наприклад, вам була потрібна програма для монтажу відео і ви завантажили першу-ліпшу з сайту, який відкрився в пошуковій видачі.

Програма ж примудрилася заразити ваш ПК вірусом, можливо, ви самі дали їй підвищені права на роботу в системі. Застрахуватися на 100% вірусів на Windows неможливо — навіть наявність антивірусу не дає жодних гарантій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо у Windows 10 часто виявляються віруси, то краще скинути систему до заводських налаштувань — можливо, шкідливий код влаштувався в самій системі і так просто не піде. А якщо ви хоча б раз упіймали вірус-шифрувальник, то краще взагалі перевстановити ОС з нуля.

Було пошкоджено реєстр

Корпорація Майкрософт не рекомендує змінювати дані в реєстрі Windows — хоч він і доступний для редагування. Якщо на вашому ПК з’являються помилки, пов’язані з реєстром, то практика показує, що найкращий спосіб просто скинути «винду» до заводських налаштувань. До речі, всі клінери для реєстру теж не рекомендовані корпорацією Microsoft і особисто мною — надто багато справ можуть натворити в реєстрі.

Комп’ютер часто показує екран смерті

BSOD – явище на Windows 10 рідкісне, але має місце. Так, можна переглянути код і повідомлення про помилку і спробувати усунути цю проблему, однак, не завжди це виходить. Кращий вихід при BSOD, що часто з’являється, — скидання операційної системи.

А от якщо чиста Windows починає вам показувати синій екран, то тут уже потрібно копати у бік апаратних проблем із залізом комп’ютера. У мене таке було, коли оперативна пам’ять не до кінця була вставлена ​​в слот і періодично переривався контакт.

Проблеми з драйверами та новими пристроями

Насправді була ситуація, коли Windows підібрала невірний драйвер для зовнішньої USB звукової карти. Рідний драйвер система встановити не давала – був напис про те, що найкращий драйвер уже встановлений. Допомогло лише скидання системи до заводських налаштувань.

Також, якщо комп’ютер не визначає нові пристрої або не з першого разу, можливо, обнулення системи допоможе уникнути таких проблем.

Ваша Windows була встановлена ​​давно

Windows 10 може нормально працювати роками, але це не означає, що з часом система працюватиме краще. Система накопичує різні помилки та дані, які періодично потрібно вичищати. Найкращий спосіб – скинути ОС до початкового стану. Плюс цього способу в тому, що не потрібно встановлювати заново систему, а накопичені проблеми просто підуть і ви отримаєте чистий ПК.

Також при скиданні будуть видалені оновлення – це дозволить уникнути помилок, які могли статися під час апдейтів.

Ви збираєтеся продавати комп’ютер

Збережіть усі необхідні дані, а потім видаліть. Після цього можна зробити скидання операційної системи, щоб покупець не зміг скористатися вашою інформацією.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.