Google змінила налаштування двофакторної автентифікації

Google змінила налаштування двофакторної автентифікації
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google спростила процес налаштування двофакторної автентифікації безпеки користувачів. Про це розробники розповіли у своєму блозі.

Раніше користувачам доводилося включати двофакторну автентифікацію за номером мобільного телефону. Лише потім могли використовувати інші методи, зокрема спеціальні пропозиції для генерації одноразових кодів. Тепер номер телефону не потрібний. Новий спосіб дозволяє підвищити безпеку облікового запису, оскільки коди із СМС можуть перехопити зловмисники.

Зміни стосуються можливості використання апаратних ключів безпеки. Їх можна додати до облікового запису на спеціальній сторінці. Однак у користувача будуть запитувати пароль разом із ключем, якщо налаштування, що дозволяє пропустити код під час входу, вимкнено.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Google зазначили, що якщо користувач вимкнути двоетапну автентифікацію в налаштуваннях, його резервні коди або дані Google Authenticator залишаться. Вони не втечуть автоматично. Це потрібно зробити вручну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОworkspaceupdates.googleblog.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.