Apple представила iPad Pro з екраном OLED та чіпом M4

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Яблучний” бренд провів захід під слоганом Let Loose 7 травня. Презентація була присвячена анонсу планшетів. Трансляцію збережено на сайті бренду.

Почали з iPad Air , а закінчили топовим iPad Pro з новим дизайном. «Прошка» випускається у двох розмірах: 11 та 13 дюймів. Обидві моделі відрізняються ультратонким корпусом: 5,3 мм та 5,1 мм відповідно. Таким чином, iPad Pro навіть тонший за iPod Nano, що робить його найтоншим продуктом Apple за всю історію.

На вибір є два кольори: сріблястий і космічний чорний. Корпус пристрою виготовлений зі 100% переробленого алюмінію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPad Pro 2024 перший з планшетів Apple отримав екран OLED. За словами виробника, одна OLED-панель не забезпечує достатньої яскравості, тому довелося розробити сучасний дисплей, який використовує дві OLED-панелі. Фірмова технологія поєднує світло від обох, щоб забезпечити «феноменальну повноекранну яскравість». Цю технологію назвали “тандемною OLED”. Вона дозволяє контролювати колір та яскравість за частки мілісекунди.

Заявлена ​​повноекранна яскравість 1000 ніт як для SDR, так і для HDR. При цьому пікова яскравість HDR досягає 1600 ніт. Нове покоління дисплеїв отримало ім’я Ultra Retina XDR. Apple називає його “найпросунутішим дисплеєм у світі”.

Інша ключова особливість “прошки” – потужний чіп усередині. iPad Pro ігнорує існування M3 і переходить із процесора M2 відразу на M4. Цей чіп Apple створила за 3-нм технологією другого покоління.

M4 може похвалитися феноменальною потужністю. Він включає до 4 ядер продуктивності та 6 ядер ефективності, забезпечує до 50% більш високу продуктивність процесора, ніж M2 у попередньому iPad Pro.

Чіп енергоефективний, а ще він добре підготовлений для роботи з ШІ. За всі навантаження зі штучним інтелектом відповідає модуль Neural Engine. Він здатний виконувати 38 трильйонів операцій на секунду. Apple заявляє, що Neural Engine у ​​M4 у 60 разів швидше, ніж перший Neural Engine у ​​A11 Bionic.

Для планшета оновили багато додатків та камеру. 12-мегапіксельний датчик дозволяє знімати відео 4K ProRes. У зйомці також допомагають чотири студійні мікрофони та сканер LiDAR. Адаптивний спалах TrueTone покращує сканування документів.

Серед іншого відзначимо до 2 ТБ вбудованої пам’яті, підтримку Thunderbolt/USB 4, а також парну роботу з новим стілус Apple Pencil Pro і клавіатурою Magic Keyboard.

Ціна

Замовлення відкриються 7 травня, продажі стартують наступного тижня (актуально для США). Ціна залежить від моделі:

iPad Pro 11″ – від 999 доларів;
iPad Pro 13″ – від 1299 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.