Як повернути до Windows 11 інтерфейс попередніх версій Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Деякі користувачі ПК категорично відмовляються оновлювати операційну систему через те, що звикли до старого інтерфейсу та не хочуть переходити новий, психологічно відкидаючи його. Можна знайти компроміс – поставити свіжу версію Windows, але змінити її інтерфейс так, щоб складалося відчуття, ніби у вас стара операційна система, до якої ви прикипіли.

У випадку з Windows 11 можна повернути інтерфейс Windows 10, 8.1 і навіть 7, достатньо поставити невелику утиліту StartAllBack і покопатися в її налаштуваннях. Вона змінює вигляд панелі завдань, меню «Пуск» і «Провідника».

Відомо, що Windows 11 панель завдань може розташовуватися лише знизу, інші варіанти недоступні. StartAllBack вирішує цю проблему – панель завдань можна перемістити вгору, ліворуч або праворуч, якщо вам так здається зручніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У налаштуваннях доступні варіанти, які повертають класичний інтерфейс старих операційних систем, але можна накрутити опції так, що вийде щось зовсім нове, чого ще не було Windows і навряд чи буде. Наприклад, можна розділити панель завдань на дві частини (в одній іконці програм, в іншій системні індикатори) і зробити фон панелі прозорим, щоб значки ніби висіли в повітрі над робочим столом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.