Apple домінує у продажах смартфонів у 2024 році завдяки iPhone 15 Pro Max

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 15 Pro Max став найпопулярнішим смартфоном у першому кварталі 2024 року, при цьому смартфони Apple зайняли половину місць у першій десятці.

Apple і Samsung, як і раніше, залишаються двома найбільш продаваними виробниками смартфонів у світі, і так триває вже деякий час. Однак у розрахунку на одну модель, схоже, Apple продовжує випереджати свого головного конкурента.

У списку десяти найпопулярніших смартфонів у світі за перший квартал 2024 року, складеному аналітичним центром Counterpoint, iPhone 15 Pro Max займає першу позицію з часткою ринку 4,4%. У замітці, що потрапила до об’єктиву AppleInsider, йдеться, що iPhone 15 посів друге місце з 4,3%, а iPhone 15 Pro – третє з 3,7%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На четвертому місці опинився iPhone 14 з 1,9%, з невеликим відривом випередивши Samsung Galaxy S24 Ultra. iPhone 15 Plus знаходиться на восьмому місці з часткою 1,3%.

Результати кварталу повторюють показники першого кварталу 2023 року, в якому iPhone 14 займав перше місце з 4,7%, а за ним слідував iPhone 14 Pro Max з 4,3%. У той час Apple також мала п’ять пристроїв у першій десятці.

За даними Counterpoint, цей квартал став першим, коли до десятки найкращих смартфонів увійшли всі смартфони з підтримкою 5G.

Крім того, це був перший несезонний квартал, де перше місце посіла модель Pro Max.

Аналітики стверджують, що також відбулося значне зрушення в купівельних звичках: половина всіх продажів Apple у першому кварталі припала на лінійку Pro. Для порівняння, у першому кварталі 2020 року, чотирма роками раніше, Pro-моделі складали лише 24% від покупок.

Автори нотатки стверджують, що це очевидна тенденція до переходу на смартфони преміум-класу. Сім із десяти найкращих смартфонів були віднесені до сегменту преміум, тобто мали оптову ціну не менше ніж $600.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОappleinsider.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.