WhatsApp додав функцію захисту від незнайомців

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

З 2023 року WhatsApp проводить тестування функції пошуку людей за унікальними нікнеймами. Ця новинка дозволяє користувачам ділитися контактами, не розкриваючи номер телефону. Хоча функція ще не була офіційно запущена, експерти з WaBetaInfo вважають, що вона наближається до фінальної стадії тестування і незабаром стане доступною для всіх користувачів. Крім того, WhatsApp планує впровадити ще одну важливу можливість.

Реклама

Зокрема, користувачі зможуть встановлювати пін-коди для своїх нікнеймів. Це допоможе уникнути спілкування з незнайомцями та шахраями. Ось як це працює:

  1. Коли хтось хоче отримати ваш контакт у WhatsApp, ви надсилаєте свій нікнейм і пін-код замість номера телефону.
  2. Співрозмовник вводить ваш нікнейм у пошуку, вводить пін-код, і лише після цього стає можливим почати листування з вами.
  3. Наступного разу пін-код вводити не потрібно, адже ви вже підтвердили, що ця особа має право з вами спілкуватися.
  4. Якщо співрозмовник надішле ваш нікнейм іншій особі, ця людина не зможе надіслати вам повідомлення без знання пін-коду. Це означає, що навіть якщо ваш нікнейм потрапить у мережу, сторонні особи не зможуть почати з вами спілкування без пароля.

“Ця функція забезпечує додатковий контроль над тим, хто може зв’язатися з вами, дозволяючи спілкуватися тільки з тими, кого ви виберете, знаючи лише ваш нікнейм,” – пояснюють розробники.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ