Нові iPad у 2025 році можуть бути оснащені розробленим Apple Wi-Fi-чіпом

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Згідно з повідомленням тайваньського видання DigiTimes, Apple може ввести власний Wi-Fi-чіп у свої пристрої вже наступного року.

Реклама

Інсайдери з ланцюга постачання компанії вказали, що деякі нові моделі iPad, які будуть представлені в 2025 році, можуть бути оснащені цим чіпом. Однак є ймовірність, що розробка затримається до виходу iPhone 18 у 2026 році. Плани Apple щодо створення власного Wi-Fi-чіпа стали відомі ще в 2021 році, що свідчить про тривалий процес розробки.

Поки що неясно, які переваги цей чіп може надати споживачам. Проте його впровадження дозволить Apple зменшити залежність від постачальника Broadcom, що є частиною стратегії компанії щодо розробки власних компонентів.

Всі чотири моделі iPhone 16 вже підтримують Wi-Fi 7, що забезпечує вчетверо більшу швидкість у порівнянні з Wi-Fi 6E, хоча для його використання потрібен маршрутизатор з підтримкою Wi-Fi 7.

Також, за чутками, наступного року Apple представить свої перші пристрої з 5G-чіпом власної розробки, зокрема нові моделі iPhone SE і iPhone 17 Air. Це дозволить компанії відмовитися від послуг поточного постачальника 5G-чіпів – Qualcomm.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоdigitimes.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ