Ось чому Android-смартфони кращі за новий iPhone 16

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

На початку цього тижня компанія Apple анонсувала iPhone 16, і знову змусила фанатів переглянути свої уподобання та замислитися над тим, чому Android все ще має переваги перед Apple. Смартфон, який оцінений на старті продажів у 50 000 грн, за багатьма характеристиками продовжує поступатися навіть бюджетним моделям Android-смартфонів, вартістю від 5 до 10 тисяч гривень. Давайте розглянемо основні недоліки iPhone 16, які можуть підштовхнути вас залишитися на Android або відмовитися від “яблучних” продуктів.

Реклама

Частота оновлення екрану

Незважаючи на те, що iPhone 16 не є бюджетним смартфоном, він все ще оснащений дисплеєм з частотою оновлення 60 Гц. Це робить анімації менш плавними і може створювати відчуття «рваності». У той же час, смартфони, як-от Redmi Note 13, ціною до 10 тисяч гривень, вже мають 120 Гц. І хоча хтось може заперечити, що “60 Гц на iPhone краще, ніж 120 Гц на Android”, все ж дивно, чому Apple використовує 120 Гц в iPhone 13 Pro, що вийшов ще у 2021 році. Виходить, це робиться, щоб стимулювати покупців вибрати дорожчу модель “Pro”?

Камера з оптичним зумом

Оптичний зум, який дозволяє наближати об’єкти без втрати якості, вже давно став стандартом для флагманів на Android, таких як Samsung Galaxy S24 та Xiaomi 14. Навіть бюджетні моделі, наприклад, realme 13 Pro+, мають 3-кратний оптичний зум. Що ж до iPhone 16? Базова модель пропонує лише дві камери — основну і надширококутну, через що максимальне збільшення досягає лише 10x, при цьому якість помітно падає вже на 3x. Хочете більше? Тоді доведеться викласти ще більше грошей за модель “Pro”.

Обсяг пам’яті

У сучасних умовах, коли додатки ігри та сама операційна система займають все більше місця, 128 ГБ — це недостатньо. Більшість навіть недорогих Android-смартфонів, таких як POCO M6 Pro, вже пропонують у базовій версії 256 ГБ пам’яті. У той час, як iPhone 16 у початковій версії має лише 128 ГБ, а за 256 ГБ доведеться платити значно більше.

Швидкість зарядки та комплектація

Комплектація iPhone 16 залишає бажати кращого — в коробці ви не знайдете ні зарядного адаптера, ні чохла, ні плівки для захисту екрану. Тим часом більшість Android-смартфонів вже поставляються з усім необхідним. До того ж, Android-смартфони підтримують швидшу зарядку: наприклад, Redmi Note 13 Pro+ заряджається за 20 хвилин, тоді як iPhone 16 потребує 30 хвилин, щоб досягти 50%. Хоча існують чутки, що з оновленням iPhone 16 отримає підтримку 45 Вт, навіть бюджетні Android-пристрої з більшими акумуляторами заряджатимуться швидше.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ