iPad Air новий отримає OLED-дисплей після iPad Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“У 2028 році ми очікуємо, що iPad Air також стане OLED, причому в iPad Air буде використовуватися одношаровий, а в iPad Pro – двошаровий тандемний OLED”, – сказав дослідник Omdia Канг Мін-Су, виступаючи в четвер на конференції 2024 Korea Display Conference в Сеулі.

Двошарова тандемна структура складається з двох шарів, що випромінюють світло, складених разом. Двошаровий OLED-дисплей може генерувати такі ж рівні яскравості, як і одношаровий, але зі значно меншим енергоспоживанням і довшим терміном служби. Наразі в iPhone використовується одношаровий OLED-дисплей з одним світловипромінювальним шаром.

Останній прогноз Omdia є коригуванням прогнозу, опублікованого на початку цього року, в якому говорилося, що Apple випустить 8,3-дюймові моделі iPad mini і 10,8-дюймові iPad Air з OLED-дисплеями в 2026 році.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дослідницька компанія тепер схиляється до того, що Apple випустить OLED-планшет в найближчі кілька років у вигляді 7-8-дюймового пристрою, який в кінцевому підсумку може замінити 8,3-дюймовий iPad mini. Згідно з попереднім звітом, Apple розглядає терміни запуску такого пристрою між 2026 і 2027 роками. В останньому звіті, однак, не згадується, чи запропонував Кан Мін-Су власні часові рамки.

Очікується, що наступне покоління OLED-планшетів iPad Pro від Apple буде анонсовано за кілька тижнів, згідно з численними джерелами. За чутками, вони матимуть тонший дизайн, чіп M3, покращені камери, бездротову зарядку MagSafe та оновлений аксесуар Magic Keyboard, який робить iPad Pro більш схожим на ноутбук.

Apple також працює над двома версіями iPad Air без OLED-дисплеїв, з діагоналлю 10,9 і 12,9 дюймів, аналогічно до двох розмірів iPad Pro. Очікується, що ці моделі iPad Air будуть представлені наприкінці березня разом з новими моделями iPad Pro з OLED-дисплеєм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.