Компанія Mastercard зробила заяву: усі теперішні банківські картки буде замінено

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З 2028 року всі нові платіжні картки мають бути сертифіковані згідно з екостандартами.

Компанія Mastercard оголосила про плани відмовитися від використання первинного ПВХ-пластику для виробництва платіжних карт мережі до 2028 року. Цей крок підтверджує прихильність компанії до своїх зобов’язань у сфері сталого розвитку та розширює доступність екологічніших карткових продуктів для споживачів, які бажають зменшити свій вплив на навколишнє середовище.

Усі мають поміняти до 1 січня 2028 року

З 1 січня 2028 року всі нові пластикові платіжні картки мають бути виготовлені з більш екологічно чистих матеріалів, включно з переробленим або біопластиком – rPVC, rPET або PLA, а також повинні пройти процес сертифікації. Компанія також буде підтримувати своїх глобальних партнерів-емітентів на шляху відмови від первинного ПВХ-пластика.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Mastercard запустила Програму екологічних карт [англ. – Sustainable Card Program] у 2018 році. Відтоді до неї долучилося понад 330 емітентів із 80 країн, які сьогодні співпрацюють із найбільшими виробниками карток, щоб перевести понад 168 мільйонів карток у своїх мережах на перероблені та біоматеріали. Сьогоднішній анонс ще більше прискорить цей процес, доповнюючи роботу компанії над впровадженням інноваційних цифрових (Digital First) карток, які повністю виключають потребу у фізичних аналогах.

Згідно з новими правилами, усі нові картки проходитимуть сертифікацію Mastercard для оцінювання їхнього складу та відповідності екологічним вимогам, після чого сертифікація підтверджуватиметься незалежним аудитором. Після проходження перевірки на карті може бути нанесена позначка Card Eco Certification.

“У Mastercard ми формуємо колективне прагнення нашої галузі до більш стійкого та екологічно свідомого майбутнього. У той час, коли наші партнери відповідають на зростаючий запит споживачів робити більш екологічний вибір, ми беремо на себе зобов’язання зменшувати наш вплив на навколишнє середовище – на благо людей, планети та інклюзивного зростання”, – зазначає Аджай Бхалла, президент підрозділу Cyber & Intelligence у Mastercard.

Компанія Mastercard розпочала свої зусилля у сфері сталого розвитку понад десять років тому, зосередившись на доступності фінансових послуг, відповідальному поводженні з даними та охороні довкілля. Разом із партнерами Mastercard запускає екологічні інновації та ініціативи, серед яких Priceless Planet Coalition, вуглецевий калькулятор та екологічні картки.

“Mastercard дотримується курсу на боротьбу зі зміною клімату та зменшення кількості відходів, рухаючись до скорочення викидів до нульового рівня та використовуючи нашу мережу й можливості для пришвидшення переходу до низьковуглецевої регенеративної економіки”, – каже Еллен Джаковскі, директорка зі сталого розвитку Mastercard.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.