П’ять корисних функцій iPhone, про які ти можеш не знати

П'ять корисних функцій iPhone, про які ти можеш не знати
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В iOS реалізовано чимало цікавих опцій, про які багато власників “Айфонів” навіть не здогадувалися. Сьогодні ми розглянемо п’ять корисних функцій iPhone, що додають зручності під час використання «яблучних» смартфонів.

Забігаючи вперед, скажу, що одна з функцій сподобається любителям музики. Ми часто чуємо якісь пісні, але не можемо зрозуміти, хто їх виконує.

А «Айфон» – може! Причому завантажувати додаткові програми не потрібно. Так що рекомендую прочитати статтю до кінця, щоб дізнатися про всі корисні опції, реалізовані в iPhone.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зйомка фото під час запису відео

І зайдемо одразу з козирів. Чи знали ви, що iPhone може знімати фото та відео одночасно? Як це працює? Все просто. Ви починаєте запис відео і поруч із кнопкою зупинки з’являється ще невеликий білий кружок.

При натисканні на нього «Айфон» робить фото під час зйомки відео. І таких фотографій ви можете зробити стільки, скільки забажаєте. Один нюанс – роздільна здатність фото, які були отримані під час зйомки відео, буде дещо нижчим, ніж у повноцінному фоторежимі.

Перевірив на практиці все працює. У моєму випадку – при записі відео в 4K з частотою 60 кадрів в секунду, роздільна здатність фото склало 8 Мп (2160×3840 пікселів). Якість – на порядок вища, ніж просто скріншот із ролика. Тому особисто я вважаю таку функцію цілком зручною та корисною.

Відображення заряду батареї у відсотках на iPhone

Не знаю, як вас, але мене сильно дратує, що у рядку стану на сучасних iPhone за замовчуванням не відображається точний відсоток заряду. Тобто. ви можете лише приблизно (візуально, за кількістю поділів) зрозуміти, коли розрядиться “Айфон”. Щоразу відкривати центр управління або спеціальний віджет, щоб побачити конкретну цифру – дуже незручно.

На щастя, Apple повернула відображення заряду у відсотках у iOS 16 ще у 2022 році. За замовчуванням функцію вимкнено. Щоб активувати індикатор заряду iPhone у відсотках (актуально, зокрема, для iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14, iPhone 15 та їх Pro-версій, а також для iPhone X, iPhone XS та iPhone XR), вам потрібно виконати лише три простих дії:

  1. Відкрити програму «Параметри».
  2. Перейти до розділу «Акумулятор».
  3. На екрані з налаштуваннями батареї активуватиме опцію «Заряд у відсотках».

Переклад тексту на українську мову в Safari

Далеко не всі знають, що iPhone без встановлення сторонніх додатків з AppStore може перекладати тексти на сайтах на українську мову або будь-яку іншу мову, встановлену системною в налаштуваннях.

Щоб перекласти текст рідною мовою, вам знадобиться вбудований браузер Safari. Запускаєте його, далі переходите на сторінку, текст якої хочете перекласти, натискаєте на значок «аА», який знаходиться в адресному рядку браузера і в меню вибираєте пункт «Перекласти на Українську».

Вбудований сканер документів

А ще iPhone можна використовувати для швидкого та якісного сканування документів. Тобто перетворити смартфон на зручний ручний сканер.

iPhone дозволяє сканувати документи за допомогою програми «Нотатки». Все, що від вас вимагається:

  1. Відкрити програму «Нотатки».
  2. Створити нову або вибрати існуючу нотатку.
  3. Натисніть кнопку із зображенням фотоапарата в нижній частині екрана та у випадаючому меню вибрати пункт «Відсканувати документи».
  4. Наведіть камеру на документ і натисніть кнопку спуску затвора.

Просто, швидко, зручно. iPhone зробить фотографію і автоматично відредагує знімок таким чином, щоб він був максимально схожий на відсканований документ (у тому числі добре «відбілить» зображення).

Вбудований Shazam для розпізнавання музики

Користувачі iPhone – щасливі люди! Тепер їм не потрібно завантажувати навіть популярний додаток для розпізнавання музики Shazam. Справа в тому, що Apple вбудувала “Шазам” прямо в iOS (починаючи з версії 14.2).

Однак далеко не всі користувачі досі розуміють, як взагалі активувати та використовувати Shazam на iPhone. Підказую. Найзручніше «шазамити», додавши значок Shazam до центру управління. Як це зробити за три кроки:

  1. Відкрити програму «Параметри».
  2. Перейти до розділу «Пункт керування».
  3. На екрані з налаштуваннями перейдіть до пункту «Розпізнавання музики» і натисніть на плюсик поруч із цією опцією, щоб додати її до центру керування.

Тепер ви можете запустити, наприклад, відео з композицією, яку хочете розпізнати, відкрити центр керування та натиснути на кнопку зі значком Shazam, щоб запустити розпізнавання.

Причому мелодію зовсім необов’язково відтворювати на iPhone. Ви можете почути якийсь крутий трек по радіо в машині, натиснути одну кнопку на «Айфоні» і відразу дізнатися, що за пісня грала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.