Засновник Rozetka прогнозує подальше зростання цін на електроніку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зростання курсу призвело до зростання цін на більшість товарів на українському ринку. По-перше, ми маємо на увазі електроніку, сантехніку, побутову техніку тощо. У розпал війни підприємці не можуть вчасно відправити товари з-за кордону. В результаті виникає дефіцит окремих товарів. Владислав Чечоткін, засновник Rozetka Market, розповідає, що приготувати українським споживачам.

За словами бізнесмена, товарів на ринку значно поменшало. Проте купівельна спроможність українців теж знизилася. Гравці ринку практично щодня стикаються з проблемами логістики. Чечоткін стверджує, що практично всі гравці ринку почали оптимізувати свої ігри. Одним словом, вони починають менше купувати товари за кордоном і більше не покладаються на склади. Через це асортимент електроніки поступово звужується. Восени ця тенденція посилиться. При цьому ціни на електроніку в Україні продовжать рости.

Наостанок Чечоткін додав, що зараз усі чекають, коли уряд відшкодує акциз на пальне. Якщо це станеться, то в Україні подорожчають усі товарні позиції: від витратних матеріалів до меблевих комплектів. Для простих українців знижка акцизу буде непомітною. По-перше, міру відчують фермери та підприємці, які змушені витрачати багато пального. Їм нічого не залишиться, як підняти ціну.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.