Українців попередили про новий вид шахрайства

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Шахраї обкрадають українців під виглядом “єПідтримки”.

Українців під час війни попередили про вид шахрайства — скам. Аферисти викрадають дані кредитної картки чи входу до банкінгу. Про це інформуютьє РБК-Україна .

Як розповів Сергій Сологуб у Facebook, жінка, яку звуть Марія Шевчук скинула в Telegram-чат з евакуації повідомлення, ніби є якась підтримка на 3000 грн. «Зрозуміло, що круглої цифри бути не може такою, ніхто в новинах про це не говорив. Відразу зрозуміло, що це фейк!», – йдеться у повідомленні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Важливо знати, що посилання в повідомленні вказано, що імітує вигляд Приват24. Проте посилання веде не на офіційний сайт ПриватБанку, а на «mopays.me». На наступній сторінці просять ввести номер телефону, пароль та PIN-код. Однак слід запам’ятати, що ніхто ніколи не буде просити вас ввести PIN-код та паролі.

Якщо так сталося, що ви все-таки ввели цю інформацію. То потрібно терміново змінити пароль у Приват24 та PIN-коди від карток. Крім того, шахраї вигадали схему з фінансовою допомогою від міжнародних фондів. Українці отримують повідомлення від Е-groshi, де переходять за посиланням, де потрібно ввести карти. Після цього до користувача дзвонить ПриватБанк та просить підтвердити операцію входу. Далі усі гроші з рахунку зникають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.