Інсайдери: нові AMD Ryzen отримають потужну вбудовану графіку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі з’явилася інформація про важливу особливість нового покоління процесорів AMD. Згідно витоку, майже всі «червоні» чіпи на Zen 4 по аналогії з рішеннями конкурента обзаведуться продуктивної інтегрованою графікою. При цьому, як стверджують інсайдери, її потужність помітно збільшиться порівняно з актуальними «гібридами» компанії.

За даними джерел мережі, більшість процесорів AMD сімейства Raphael під сокет AM5 буде оснащуватися інтегрованим відеоядром на базі архітектури RDNA 2. Без «вмонтування» будуть поставлятися лише деякі моделі CPU – вони будуть позиціонуватися як більш доступні. Подібним чином Intel маркує F-серію чіпів, в яких графічна частина просто відключена.

Зараз в асортименті AMD вже є моделі Ryzen 5 5600G і Ryzen 7 5700G з графікою Vega. Однак, як запевняють інсайдерів, iGPU нового покоління значно перевершать ці рішення в частині продуктивності. Зокрема, повідомляється про підтримку новинками 4K-дисплеїв з частотою оновлення 60 Гц і до чотирьох інтерфейсів DisplayPort, три з яких можуть працювати в режимі сумісності USB Type-C.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що презентація процесорів AMD на архітектурі Zen 4 відбудеться в 2022 році. Сам виробник подробиць про технічні характеристики майбутніх новинок поки не розкриває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.