В Австрії протестували передачу 8K-відео через мережу 5G

Австрійський оператор A1 спільно з виробниками обладнання Nokia і Samsung провів тестовий стрімінг відео у форматі 8K з допомогою мережі 5G. Рекордна швидкість передачі відео високої чіткості демонструє широкі можливості мережі п’ятого покоління.

Повідомляється, що при проведенні тесту була досягнута рекордна швидкість передачі — 1,2 Гбіт/с. Можливості стрімінгу 8K-відео через 5G були показані на Європейському форумі у місті Альпбах.

«Для проведення тесту оператор розширив інфраструктуру мобільного інтернету в тірольському місті Альпбах, оснастивши чотири зовнішніх передавача антенами 5G Massive MIMO і встановивши передавач всередині будівлі. Всі передавачі були підключені до інтернету зі швидкістю 10 Гбіт/с», — доповідає компанія.

Як розповів генеральний директор А1 Маркус Граусам, для передачі відео високої чіткості необхідна максимальна пропускна здатність. Тестовий стрімінг, проведений оператором, демонструє, наскільки далеко можуть зайти можливості мережі п’ятого покоління.

Оскільки на сьогодні саме 5G є мережею з найбільшою пропускною здатністю, саме вона стане основою для всіх подальший розробок в області мобільного інтернету і додатків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.