Для розробників із Росії тимчасово закриють сервіс Search Ads від Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З 12 грудня 2018 року російським розробникам закриють доступ до сервісу Apple Search Ads. Сервіс дозволяє рекламувати програми в пошуковому рядку App Store і таким чином залучати нових користувачів.

Судячи з його тексту листа від Apple, яке отримали розробники, сервіс закриють для них на невизначений термін. За словами керівника ASO в AppFollow Іллі Кухарєва, це свідчить про те, що Росія неактуальна для американської компанії як ринок.

Він також заявив, що подібне рішення збільшить витрати розробників на рекламу своїх додатків. Адже тепер їм доведеться звертатися до агентств-посередників і платити за просування продукту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До закриття привели нові зміни в податковому законодавстві Росії, які вступають в силу з 1 січня 2019 року. Згідно з ними, зарубіжні технологічне компанії, які працюють в Росії, зобов’язані стати на облік в податкову і самостійно платити ПДВ з продажів в РФ. Зараз це роблять замовники.

Ілля Кухарєв зазначив, що Apple могла б просто підняти розцінки на рекламу додатків або вартість тапа, тоді б податок платили розробники. Також, за його словами, можна спробувати переконати компанію, що творець програми представляє агентство, однак це досить проблематично.

Кухарєв зазначив, що з 5 акаунтів вдалося перевести в агентські тільки 2. При цьому реєстрація в іншій країні не допоможе, оскільки реклама прив’язана до регіону. Відзначимо, що Росію вже прибрали зі списку країн, компанії яких можуть рекламувати свої додатки в Search Ads.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.