Basemark представила новий графічний тест Breaking Limit

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Basemark представляє новий еталонний тест для настільних комп’ютерів, ноутбуків та портативних пристроїв. Це справжній кросплатформовий тест, який підходить для смартфонів, планшетів, ноутбуків та бюджетних систем преміум-класу, як зазначено у повідомленні компанії. Власникам високопродуктивних систем також варто звернути увагу на новинку, оскільки компанія анонсувала Breaking Limit Ultra, спеціальну версію, призначену для настільних комп’ютерів і ноутбуків з більш потужною графікою.

Реклама

Тест Breaking Limit може працювати на всіх платформах та середовищах, що дозволяє легко порівнювати мобільні пристрої з низьким енергоспоживанням та настільні системи. Basemark підтверджує підтримку систем Windows, Linux, Android та iOS. Тест підтримує три графічні API: DirectX12, Vulkan та Metal. У звичайному режимі тест проводиться з роздільною здатністю 1080p, а в Ultra-режимі — з роздільною здатністю 4K.

Незалежно від версії вони призначені для демонстрації однієї конкретної технології – трасування променів. В обох тестах використовуються відображення та тіні з трасуванням променів. Компанія пояснює, що тіні основних спрямованих джерел світла трасуються променями, тоді як інші джерела світла покладаються карти тіней для збереження прийнятної продуктивності. Причому трасування променів провадиться при 75% від основного дозволу для економії продуктивності. Тест Ultra додає відображення з трасуванням променів, реальне фонове затінення, об’ємний туман, розмиття в русі та тимчасове згладжування. Цей тест рекомендується для графічних процесорів з об’ємом відеопам’яті щонайменше 8 ГБ.

Крім того, Basemark повідомляє, що в режимі Ultra є вбудована підтримка двох технологій масштабування, а саме NVIDIA DLSS2 та AMD FSR2. Обидві використовують збалансовану якість, але підкреслюється, що ці результати не можна порівнювати через відмінності в якості та методи, які обидві технології використовують для рендерингу кадрів.

Хоча це не було сказано в оголошенні, очікується, що Breaking Limit буде безкоштовним еталонним тестом, як і всі попередні випуски Basemark, проте дати релізу поки що немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: