Чому функції ШІ не працюють на старих моделях iPhone та Mac: пояснення від Apple

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Під час презентації пакету функцій Apple Intelligence компанія зазначила, що ці нові можливості будуть доступні лише на iPhone 15 Pro і Pro Max, а також на Mac і iPad з чіпами не старішими за M1. Пізніше представник Apple пояснив, що обмеження не має на меті просто збільшити продажі нових пристроїв.

Реклама

Першим, хто пояснив позицію компанії, був директор з маркетингу Apple, Грег Джозв’як. У своєму інтерв’ю для Daring Fireball він заявив, що високі вимоги Apple до апаратних характеристик для реалізації Apple AI – це технічне рішення, а не стратегія продажів iPhone 15 Pro. Додатково керівник відділу розробки програмного забезпечення Apple, Крейг Федерігі, наголосив, що виконання завдань штучного інтелекту на старіших моделях iPhone буде значно повільнішим через недостатню потужність обладнання.

Моделі серії iPhone 15 Pro оснащені чіпом A17 Pro з 16-ядерним Neural Engine, який працює вдвічі швидше в порівнянні з A16, «вижимаючи» близько 35 TOPS (трильйонів операцій за секунду) в ШІ-операціях. Другим важливим аспектом, за словами Федеріги, став обсяг оперативної пам’яті. Усі пристрої компанії, сумісні з Apple Intelligence, мають щонайменше 8 ГБ ОЗП.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ