Ґаджети

Lenovo представила портативну консоль Legion Go. Це заряджений конкурент Steam Deck і Rog Ally

Share

Здається, що в наші дні кожна технологічна компанія хоче випустити портативний ігровий ПК, і Lenovo не є винятком. Чутки про її першу ігрову консоль Legion Go ходили вже давно. Після низки витоків китайці вирішили не мучити очікуванням і позапланово представили пристрій, який, за їхніми ж словами, “почали розробляти понад два роки тому”. Що вийшло?

Консоль Lenovo Legion Go – технічні характеристики

Портативки зазвичай беруть для гри за межами дому, тому вони мають бути зручними та легкими. Legion Go, однак, цим похвалитися не може – сама консоль важить 640 грамів, а з під’єднаними контролерами аж 854 грами, що робить її найважчим пристроєм у класі. Для порівняння Steam Deck важить 669 грам, Asus Rog Ally – 600 гр, Nintendo Switch – 400 гр.

Однак виробник вирішив компенсувати велику вагу топовими комплектуючими. Legion Go оснастили 8.8-дюймовим IPS-екраном з роздільною здатністю 2560х1600 пікселів (співвідношення сторін 16:10) і частотою оновлення 144 Гц. Він підтримує 97% колірного простору DCI-P3 і має яскравість до 500 ніт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Консоль доступна у версіях із різними процесорами – AMD Ryzen Z1 / Z1 Extreme із графікою AMD RDNA. Ємність накопичувача PCIe 4.0 NVMe M.2 складе 256, 512 ГБ або 1 ТБ, оперативної пам’яті LPDDR5X 7500 МГц – 16 Гб у всіх конфігураціях.

Забезпечувати комфортний ігровий процес протягом тривалого часу буде 79-лопатевий вентилятор, шум від якого не перевищує 25 дБ у “тихому” режимі. Також консоль отримала акумулятор ємністю 49.2 Втг з підтримкою Super Rapid Charge, що дає змогу зарядити її до 70% приблизно за 30 хвилин. Підтримується так звана обхідна зарядка – під час гри живлення подаватиметься безпосередньо, не заряджаючи акумулятор, щоб не витрачати без потреби його ресурс.

Знімні контролери Legion Go називаються TrueStrike. Вони отримали джойстики з антидрейфовим ефектом Холла, трекпад, велику хрестовину, класичну розкладку XYAB, і загалом 10 кнопок і тригерів, які можна налаштувати. У кнопці живлення передбачене RGB-підсвічування, яке змінює колір, позначаючи обраний користувачем режим вентилятора.

Legion Go пропонує слот для карти пам’яті microSD (максимальний підтримуваний об’єм – 2 ТБ), два роз’єми USB-C (USB 4.0; один унизу, інший угорі) з підтримкою DisplayPort 1.4 і Power Delivery 3.0, роз’єм для навушників, два динаміки потужністю 2 Вт, Bluetooth 5.2 і WiFi 6E. На консолі встановлено ОС Windows 11 з фірмовим лаунчером Legion Space, який дає змогу швидко отримати доступ до всіх популярних магазинів ігор.

На додаток до консолі китайці випустили окуляри Lenovo Legion Glasses – це своєрідний переносний монітор, який можна використовувати на більшості пристроїв з Windows, Android і macOS, які мають повнофункціональний порт USB-C. Окуляри отримали два дисплеї micro-OLED з роздільною здатністю FHD і частотою оновлення 60 Гц. Звук відтворюється через два вбудовані динаміки.

Ціна і дата виходу Lenovo Legion Go

Портативна консоль надійде в продаж у Європі 31 жовтня 2023 року за ціною від 799 євро (еквівалент ~83 тис. рублів). У пакет входить 3-місячна підписка Xbox Game Pass Ultimate і “великі знижки” в магазині Gamesplanet на обрані ігри. Ціна окулярів Legion Glasses складе 499 євро (~52 тис. рублів).

Перші відео-огляди від зарубіжних блогерів:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Lenovo
  • Останні записи

    Розробники браузерів для iOS зіткнулися з обмеженнями з боку Apple

    Apple почала виконувати розпорядження Європейського Союзу про відкриття доступу до своїх продуктів для сторонніх розробників.…

    19.05.2024

    Android-смартфони будуть працювати від акумулятора значно довше

    Кожна нова версія ОС Android пропонує безліч нових цікавих функцій, які найбільш активно рекламуються. Є…

    19.05.2024

    Через штучний інтелект люди залишаються без роботи

    Кнесет (парламент Ізраїлю - ред.).Дані представлені у зв'язку зі все більш активним використанням комп'ютеризації та…

    19.05.2024

    Samsung Galaxy A53 отримав урізану версію One UI 6.1

    Компанія Samsung почала поширювати оновлення фірмової оболонки One UI 6.1 для смартфонів Galaxy A53. Прошивка…

    19.05.2024

    Названо 10 найлегших для злому чотиризначних паролів

    Існує 10 000 можливих комбінацій для 4-значного пароля, але люди зазвичай використовують найпопулярніші PIN-коди, а…

    19.05.2024

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024