Lenovo представила портативну консоль Legion Go. Це заряджений конкурент Steam Deck і Rog Ally

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Здається, що в наші дні кожна технологічна компанія хоче випустити портативний ігровий ПК, і Lenovo не є винятком. Чутки про її першу ігрову консоль Legion Go ходили вже давно. Після низки витоків китайці вирішили не мучити очікуванням і позапланово представили пристрій, який, за їхніми ж словами, “почали розробляти понад два роки тому”. Що вийшло?

Консоль Lenovo Legion Go – технічні характеристики

Портативки зазвичай беруть для гри за межами дому, тому вони мають бути зручними та легкими. Legion Go, однак, цим похвалитися не може – сама консоль важить 640 грамів, а з під’єднаними контролерами аж 854 грами, що робить її найважчим пристроєм у класі. Для порівняння Steam Deck важить 669 грам, Asus Rog Ally – 600 гр, Nintendo Switch – 400 гр.

Однак виробник вирішив компенсувати велику вагу топовими комплектуючими. Legion Go оснастили 8.8-дюймовим IPS-екраном з роздільною здатністю 2560х1600 пікселів (співвідношення сторін 16:10) і частотою оновлення 144 Гц. Він підтримує 97% колірного простору DCI-P3 і має яскравість до 500 ніт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Консоль доступна у версіях із різними процесорами – AMD Ryzen Z1 / Z1 Extreme із графікою AMD RDNA. Ємність накопичувача PCIe 4.0 NVMe M.2 складе 256, 512 ГБ або 1 ТБ, оперативної пам’яті LPDDR5X 7500 МГц – 16 Гб у всіх конфігураціях.

Забезпечувати комфортний ігровий процес протягом тривалого часу буде 79-лопатевий вентилятор, шум від якого не перевищує 25 дБ у “тихому” режимі. Також консоль отримала акумулятор ємністю 49.2 Втг з підтримкою Super Rapid Charge, що дає змогу зарядити її до 70% приблизно за 30 хвилин. Підтримується так звана обхідна зарядка – під час гри живлення подаватиметься безпосередньо, не заряджаючи акумулятор, щоб не витрачати без потреби його ресурс.

Знімні контролери Legion Go називаються TrueStrike. Вони отримали джойстики з антидрейфовим ефектом Холла, трекпад, велику хрестовину, класичну розкладку XYAB, і загалом 10 кнопок і тригерів, які можна налаштувати. У кнопці живлення передбачене RGB-підсвічування, яке змінює колір, позначаючи обраний користувачем режим вентилятора.

Legion Go пропонує слот для карти пам’яті microSD (максимальний підтримуваний об’єм – 2 ТБ), два роз’єми USB-C (USB 4.0; один унизу, інший угорі) з підтримкою DisplayPort 1.4 і Power Delivery 3.0, роз’єм для навушників, два динаміки потужністю 2 Вт, Bluetooth 5.2 і WiFi 6E. На консолі встановлено ОС Windows 11 з фірмовим лаунчером Legion Space, який дає змогу швидко отримати доступ до всіх популярних магазинів ігор.

На додаток до консолі китайці випустили окуляри Lenovo Legion Glasses – це своєрідний переносний монітор, який можна використовувати на більшості пристроїв з Windows, Android і macOS, які мають повнофункціональний порт USB-C. Окуляри отримали два дисплеї micro-OLED з роздільною здатністю FHD і частотою оновлення 60 Гц. Звук відтворюється через два вбудовані динаміки.

Ціна і дата виходу Lenovo Legion Go

Портативна консоль надійде в продаж у Європі 31 жовтня 2023 року за ціною від 799 євро (еквівалент ~83 тис. рублів). У пакет входить 3-місячна підписка Xbox Game Pass Ultimate і “великі знижки” в магазині Gamesplanet на обрані ігри. Ціна окулярів Legion Glasses складе 499 євро (~52 тис. рублів).

Перші відео-огляди від зарубіжних блогерів:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.