Смартфони

Найкращі функції iOS 17, яких немає в Android

Share

На відміну від минулого року, коли Apple представила серію візуальних змін в інтерфейсі iOS 16, випуск iOS 17, мабуть, орієнтований на рівність функцій з кращими телефонами Android і усунення розриву за допомогою низки доповнень, які давно просили користувачі. Ба більше, деякі функції, навпаки, мають стати набагато кращими, ніж те, що є на Android. До виходу нової операційної системи залишилася буквально пара тижнів. А значить близький час, коли багато хто захоче змінити свій смартфон. Через що це може статися?

Нові функції в iOS 17

Звичайно, я вже спробував щось із цього в бета-версіях на своєму iPhone, але саме вихід релізної версії дає змогу оцінити все, так би мовити, в товарному вигляді. І адже саме з виходом релізу левова частка користувачів вперше оцінить, що ж нового є в iOS. А багато хто, почитавши огляди, захоче поміняти телефон.

Не забувайте про наш Дзен, де дуже багато всього цікавого і пізнавального!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон замість настільного годинника

Минулого року Apple представила режим Always On Display з iOS 16. Цього року компанія доповнює його спеціальним режимом очікування, який активується, коли телефон перебуває в альбомній орієнтації під час заряджання. У цьому режимі смартфон виконує функцію годинника, календаря або станції віджетів для відображення важливих повідомлень. Однак не все ідеально.

Наприклад, iPhone можна перетворити на годинник.

По-перше, тільки в останніх моделях iPhone 14 Pro дисплей режиму очікування може бути ввімкнений постійно – навіть під час заряджання. Усі інші моделі обмежені 20-секундним вимкненням дисплея. Вам доведеться знову торкнутися екрана, щоб переглянути дисплей режиму очікування.

По-друге, для використання цієї функції потрібно мати підставку із зарядкою. Якщо телефон просто лежатиме, від неї буде мало толку. Але в будь-якому разі, головне, щоб Apple тримала все під контролем і стежила за підтриманням єдиного стилю в усьому, що стосується цієї функції.

Інтерактивні віджети на Айфоні

Чесно кажучи, я здивований, що інтерактивним віджетам знадобилося так багато часу, щоб дістатися до iOS. В Android це з’явилося в найбільш ранніх версіях. Однак там це давно забуто, а Apple вирішила просувати ідею і вдихнула в поняття віджетів нове життя. Поки що їх не дуже багато, але подивимося, що зробить Apple. Тим паче, у неї вже виходить краще, ніж у Android.

Автоматичне повідомлення про те, що ти вдома

Якщо і є одне свіже доповнення до iOS 17, орієнтоване на безпеку, то це воно. Суть полягає в тому, що коли ви повертаєтеся додому і вас просять написати, як доберетеся, ви точно не забудете цього зробити.

Нова функція “Check In” створена спеціально для того, щоб прибрати всю рутинну роботу, пов’язану з повідомленнями. Після активації система відстежує ваше місце розташування й автоматично надсилає текстові повідомлення на обрані номери, щойно ви повернетеся додому.

А якщо ви дорогою надовго зупинитеся в одному місці або сильно відхилитеся від маршруту, телефон надішле вашим друзям екстрене повідомлення з важливою інформацією, такою, як ваше поточне розташування, маршрут, рівень заряду батареї та рівень сигналу. Постійно стежити за вами ніхто не буде, та й функцію можна відключити, але з погляду безпеки – це дуже гарне рішення.

Клавіатура зі штучним інтелектом

Я завжди відключав автоматичне коригування слів на клавіатурі iPhone. Вона працювала максимально погано і змінювала слова зовсім не на ті, які були потрібні. Тепер, як обіцяє Apple, функція стане набагато розумнішою. За її роботу відповідатиме ШІ, а коригування буде більш якісним і правильним. Заодно слова будуть більш індивідуальними.

Чи можна користуватися AirTags кільком людям

Я вже давно користуюся AirTag – одразу після того, як Apple оголосила про їхній запуск. Це був не перший мій Bluetooth-трекер, але точно найзручніший. Як мінімум через те, що мережа пристроїв, які шукають мітку, давно перевалила за мільярд пристроїв. У мене ці мітки висять на ключах, рюкзаку, велосипеді та мотоциклі. Але тепер користуватися ними зможу не тільки я.

Спільне використання AirTags має сенс для спільних речей, таких як ключі, багаж або навіть домашні тварини. Якщо я комусь дам покористуватися своєю валізою, я зможу разом із нею віддати і мітку. Поділитися AirTag можна буде дуже легко. Так навіть AirTag стане кращим з виходом iOS 17.

Чи зручно користуватися AirDrop

Як людина, добре знайома з екосистемою Apple, я використовую AirDrop кілька разів на день. Якщо мені треба зняти щось по роботі і потім перекинути це на комп’ютер, я роблю це саме на iPhone, оскільки я користуюся Mac і передаю фотографії на нього в один клік. Навіть гігабайтний ролик відлітає буквально за кілька секунд, на відміну від передавання дротом або через Telegram.

AirDrop в iOS 17 дає змогу продовжити передачу, навіть якщо ви вийшли із зони прямого бездротового підключення. Тепер файли можуть передаватися через домашню мережу, якщо ви підете з телефоном в іншу кімнату, поки передача не завершиться.

Автоматичне видалення одноразових паролів

У налаштуваннях паролів заховане ще одне цікаве налаштування iOS 17. Цифрові платежі часто залишають за собою величезну кількість повідомлень з одноразовими паролями. Після активації нова функція автоматично видаляє одноразові паролі з ваших повідомлень та електронної пошти.

Щоправда, поки що це працює тільки з паролями, які були використані для автозаповнення. Але, можливо, у майбутньому щось зміниться.

Нова операційна система для Айфона

Звичайно, це далеко не всі нововведення iOS 17. Всього їх будуть десятки, але частина з них не цікаві, а деякі не будуть повноцінно працювати в Україні. Ми розглянули тільки найцікавіші, які можуть стати в нагоді кожному користувачеві. А ще вони можуть змусити тих, хто вагається, перейти на новий телефон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Apple Vision Pro 2 може використовувати більше технологій Samsung і бути дешевшим

    Перша гарнітура змішаної реальності Vision Pro від Apple, можливо, не змогла змінити світ через свою…

    13.05.2024

    Apple запевняє, що ультратонкий iPad Pro M4 не гнутиметься

    На минулій презентації Apple заявила, що "новий iPad Pro - найтонший продукт компанії за всю…

    13.05.2024

    Складено топ-6 найкращих смартфонів на Android на весну 2024 року

    На першому місці, зненацька, опинився зовсім не флагманський Samsung Galaxy S24 Ultra, а Google Pixel…

    13.05.2024

    Названо найкращі смартфони за часом роботи від акумулятора на 2024 рік

    Ведучий YouTube-каналу Quke.ru перерахував найкращі за автономністю смартфони на сьогодні. Blackview 9300 Pro . Він оснащений…

    13.05.2024

    Новий чіп Apple M4 показує дуже високу продуктивність

    Apple робить щось шалене зі своїм новим чіпом M4. Хоча ми звикли бачити, як нові…

    13.05.2024

    1600-річний камінь із загадковим написом знайшли в англійському саду

    Чоловік в Англії, що пропалює свій сад, зробив унікальне відкриття. Він знайшов старий камінь із…

    13.05.2024