Анонсований сервіс Tesla Robotaxi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчора компанія Tesla провела презентацію, в рамках якої представила новий апаратний обчислювальний модуль з процесорами Tesla FSD власної розробки. Ці модулі вже ставляться в автомобілі Model S і Model X з березня поточного року.

Крім того, Tesla анонсувала і плани щодо Robotaxi – сервісу безпілотних автомобілів, який буде запущений вже наступного року.

Tesla стверджує, що закінчить розробку всіх необхідних для забезпечення повної автономності машин рішень до кінця поточного року. Компанія очікує, що вже до другого кварталу наступного року система автопілота зможе повністю відмовитися від втручання водія. Звичайно, це не означає, що всі власники машин Tesla зможуть взяти і перейти в такий режим. Як мінімум, потрібні відповідні дозволи з боку регуляторів. Ілон Маск вірить, що як мінімум в одній країні такі дозволи будуть реалізовані до кінця наступного року, після чого і буде повноцінно запущений сервіс Robotaxi.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сервіс при цьому буде не як звичайне таксі, а схожий з форматом Uber. Тобто власник Tesla зможе «відправити свою машину на заробітки». Правда, не факт, що в перший час сервіс буде працювати саме так — питання знову-таки до регуляторів.

Але Маск вже встиг оцінити фінансову сторону питання. Він стверджує, що, наприклад, Model 3 зможе приносити до 30 000 доларів валового прибутку на рік.

Правда, враховуючи вартість старших автомобілів Tesla, далеко не всі власники захочуть відправляти свої машини в “вільне плавання” без нагляду навіть для заробітку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.