Статті

Як вибрати ноутбук і аксесуари для нього у 2024 році?

Share

Усі моделі ноутбуків можна умовно розділити на дві категорії: ультрабуки та ігрові. Перші тонкі й легкі, часто в металевому корпусі та з довгим часом роботи від акумулятора. Другі значно потужніші для ігор і професійної роботи, але порівняно громіздкі та прив’язані до розетки. На додачу до ноутбука вам знадобляться корисні аксесуари: мишка чи геймпад, навушники або колонки, USB хаб і зовнішній диск, а також опціонально охолоджуюча підставка.

HP Pavilion 15-eg3006ua (826F1EA) — тонкий металевий ультрабук з процесором Intel Core 13-го покоління та відеокартою NVIDIA на 2 ГБ. Має яскравий IPS екран, який завдяки вузьким рамкам займає аж 86% передньої панелі. Розширений колірний діапазон покриває 72% кінематографічного стандарту NTSC або 100% фотографічного sRGB. Над екраном розташована веб-камера з двома мікрофонами, які відфільтровують фоновий шум. Клавіатура оснащена білим підсвічуванням, а стереодинаміки спроектовані відомою музичною компанією Bang & Olufsen.

Процесор Core i5-1335U має два потужні ядра з Hyper-Threading і вісім додаткових енергоощадних ядерець — разом отримує дванадцять потоків. Відеокарта GeForce MX550 призначена в першу чергу для редагування фотографій і монтажу відео. Але за бажанням потягне й простенькі ігри, як то Counter-Strike, WoT чи Dota 2. Оперативної пам’яті солідні 16 ГБ з вільним другим слотом SO-DIMM для апгрейду, а твердотільний накопичувач M.2 взагалі на цілий терабайт. Акумулятор ємністю 41 Вт*год можна заряджати як комплектним БЖ, так і через USB Type-C.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Dream Machines RG4060-17UA23 — геймерський ноутбук з великим екраном 17.3 дюйма і підвищеною частотою оновлення 144 Гц. Процесор Intel Core i7-13620H має десять ядер, шість з яких високопродуктивної архітектури Raptor Lake. В режимі Turbo Boost автоматично розганяється до 4.9 ГГц. Відеокарта GeForce RTX 4060 має 8 ГБ пам’яті GDDR6 і енергетичний ліміт 140 Вт, щоб повністю розкрити її потенціал. Фірмова система охолодження Dream Cooling оснащена двома вентиляторами. Встановлено 16+16 ГБ оперативної пам’яті новітнього стандарту DDR5.

Твердотільний накопичувач представлений швидкісним форматом NVMe на 1 ТБ, додатково є вільний слот для 2.5-дюймового SSD або HDD. Повнорозмірна клавіатура має цифровий блок праворуч і багатоколірне підсвічування, яке налаштовується у зручному додатку. Підключення до мережі Інтернет здійснюється за допомогою гігабітного Ethernet кабеля або радіозв’язку Wi-Fi 6E. На офіційному сайті Dream Machines можна змінити конфігурацію ноутбука (більше оперативки, одразу два диска), а також декорувати верхню кришку будь-яким малюнком на ваш вибір.

Bloody M320 — бездротова стереогарнітура на базі чипу Qualcomm з підтримкою високоякісного аудіокодека AptX HD. Де-юре геймерська, але де-факто універсальна: можна носити навіть на вулиці завдяки елегантному дизайну. Окрім Bluetooth можливе дротове підключення через знімний 3.5-міліметровий кабель Mini-Jack. Також у комплекті постачається транспортувальний чохол, що особливо корисно, враховуючи можливість складання дужки навушників. Амбушюри з ефектом пам’яті виготовлені з міцної екошкіри, а двокамерні графенові динаміки мають діаметр 40 мм.

Гідридне шумозаглушення ANC ефективно відсіює всі зовнішні звуки і дозволяє насолоджуватися музикою або сконцентруватися на грі чи телефонній розмові. Можливе одночасне підключення до двох Bluetooth пристроїв і швидке перемикання між ними, наприклад ноутбук плюс смартфон. Затримка не перевищує 40 мілісекунд. Вбудованого літієвого акумулятора вистачає до 15 годин роботи з увімкненою технологією ANC і до 25 без неї. Триразове натискання кнопки живлення викликає голосового помічника Google Assistant або Apple Siri.

Transcend ESD330C — зовнішній твердотільний накопичувач, розміром лише трохи більше звичайної флешки. Але об’ємом і швидкістю значно цікавіший: від 512 ГБ до 2 ТБ, читання до 1050 МБ/с, запис до 950 МБ/с. Причому реалізована технологія розумного кешування SLC, коли кілька комірок флеш-пам’яті віртуально об’єднуються в одну для прискорення запису. Щоб отримати максимальну швидкодію, рекомендується підключення до порту USB 3.2 Gen 2 або Thunderbolt. Хоча збережена зворотна сумісність з USB 3.0 і навіть 2.0.

Підтримуються ноутбуки та настільні ПК з операційними системами Windows, Linux і macOS, а також смартфони й планшети з Android, iOS та iPadOS. За замовчуванням диск відформатовано у файлову систему exFAT. Для мобільних гаджетів та ігрових консолей може знадобиться переформатування. Корпус накопичувача зроблений з металу, що виконує ударозахисну і охолоджуючу функцію. А конектор USB Type-C ховається в корпус для зручності транспортування. Фірмовий додаток Transcend Elite дозволяє зашифрувати персональну інформацію наднадійним алгоритмом AES-256.

GamePro CP1540 — охолоджуюча підставка для ноутбука з трьома вентиляторами діаметром 8 сантиметрів і швидкістю до 2500 об/хв. Дозволяє регулювати кут нахилу з п’ятьма рівнями для користувачів різного зросту, щоб не довелося надмірно гнути шию. Виготовлена з алюмінію та пластику, має гумові ніжки і фіксатори, щоб підставка не ковзала по столу, а ноутбук не зісковзнув з підставки. Підходить для ноутбуків з діагоналлю екрана від 11 до 17 дюймів і вагою до 5 кілограмів (аж настільки громіздких ноутів поки що не існує).

Сама ж підставка важить лише трохи більше 1 кг, що дозволяє хоч щодня її носити з дому в офіс і назад. Підключається до USB входу ноутбука і має хаб з двома USB виходами, тобто користувач не втрачає порт, а навпаки отримує додатковий. Керується двома кнопками: швидкість обертання вентиляторів і режими RGB підсвічування, яких пропонується на вибір п’ять різнобарвних варіантів. Також існує модель підставки GamePro CP1450 з теплорозподільчою пластиною, чотирма пропелерами, дисплеєм з відображенням швидкості і вертикальною підставкою для смартфона.

Gelius Shark 2 — де-юре одна бездротова колонка, але де-факто легким круговим рухом може фізично роз’єднуватися на дві окремі. Завдяки цьому можна, наприклад, встановити сателіти з двох сторін ноутбука для досягнення стереоефекту. Звучать два динаміка потужністю кожний 10 Вт значно голосніше і басовитіше, ніж вбудовані в ноутбук 2х2 Вт. Для підключення потрібно спершу синхронізувати колонки між собою у режимі TWS, а вже потім з ноутбуком чи смартфоном по протоколу Bluetooth 5.0 або новішому.

На кожній з половинок продубльовані кнопки керування, а також зарядні порти для акумуляторів ємністю 1500 мАг. Отвори прикриті гумовими заглушками для захисту від вологи за стандартом IPX7. Це допускає навіть повне занурення у воду, внутрішній електроніці анітрохи не зашкодить. Підходящий вибір для вечірок біля басейну чи природних водойм, або якщо ви любите приймати душ під музику. Модель Shark 2 входить у флагманську лінійку гаджетів Gelius Incredible, у яких акцент робиться не тільки на просунуту функціональність, а й на елегантний дизайн.

Також читайте:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Пятківський Юрій

Опублікував
Пятківський Юрій
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024