Що подарувати дитині: ТОП-5 корисних гаджетів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розумний подарунок для дитини дошкільного чи молодшого шкільного віку обов’язково повинен бути не лише розважальним, а й навчальним. Також важливою є турбота про здоров’я дитини, як фізичне, так і ментальне. Не варто забувати й про безпеку дітей, коли вони знаходяться вдома і поза його межами. В нашу підбірку ідей подарунків дитині увійшли навчальний планшет з захистом від падінь, наручний годинник з вбудованим телефоном, нічний світильник з Bluetooth-динаміком і бездротовий геймпад з RGB.

Thomson TEO10-KID2BL32 — планшетний комп’ютер від французського бренду з великим 10-дюймовим екраном, створений спеціально для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. В товщину всього 2 сантиметри, вагою помірні 600 грамів, а корпус захищений м’яким гумовим покриттям. На кутах корпусу є потовщення, які захищають планшет при падінні екраном вниз. Матриця IPS має широкі кути огляду та роздільну здатність 1280×800 пікселів. Ззаду планшет прикрашений візерунком риби-їжака, яка надувається наче куля.

Процесор MediaTek MT8168 має чотири енергоощадні ядра ARM Cortex-A53 з частотою 2 ГГц і відеокарту Mali-G52 MC1. Оперативної пам’яті 2 гігабайти, вбудованої флеш-пам’яті 32 ГБ, передбачений слот для карти розширення пам’яті microSD. Бездротові підключення представлені Wi-Fi та Bluetooth, також є дві камери: задня на 5 МП і передня на 2 МП. Ємність батареї складає 5000 мАг. Передвстановлено новітню операційну систему Android 13 і велику кількість навчальних та розважальних додатків для дітей. Ще більше можна завантажити з офіційного магазину Google Play.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Gelius GP-PK006 — дитячий смарт-годинник від українського бренду, пофарбований у патріотичні синьо-жовті кольори. На відміну від дорослих моделей, які працюють лише в парі зі смартфоном, дитячий годинник є самодостатнім пристроєм. Слот для SIM-картки 2G/3G/4G дозволяє телефонувати і слідкувати за місцезнаходженням дитини. Пошук координат відбувається за трьома технологіями: вежами мобільного зв’язку LBS, інтернет мережами Wi-Fi та спутниками GPS. Залежно від технології точність навігації варіює від 100 до 5 метрів.

Дізнатися поточне місцезнаходження дитини можна через додаток батьківського контролю Setracker. Годинник має кнопку SOS, щоб дитина могла швидко повідомити батьків про небезпеку. Кнопку потрібно тримати натиснутою кілька секунд, що виключає випадкові спрацювання. Вбудована камера на 2 мегапікселі дозволяє телефонувати по відеозв’язку та робити фотографії. Корпус годинника захищений від води за стандартом IP67, що дозволяє не лише потрапляти під дощ і мити руки, а навіть плавати у басейні. Заряджається годинник через магнітний кабель Pogo Pin.

Govee RGBIC Night Light H6057 — розумний світильник, який привчить дитину до режиму дня, позбавить страху темряви вночі та допоможе швидше засинати. Всередині знаходяться RGBIC світлодіоди, які підтримують понад п’ятдесят анімованих сцен і дають можливість ручного налаштування через фірмовий мобільний додаток Govee. Вмикається сенсорним доторканням рукою корпуса, а при кожному наступному торканні змінює колір світла, що перетворюється у веселу гру для дитини. Вбудована батарея дозволяє дитині носити світильник з собою.

Завдяки напівпрозорому корпусу, світло не сліпить, а м’яко розсіюється. Можна налаштувати яскравість, колірну температуру, запрограмувати ввімкнення за таймером. Додатково пристрій виконує ще й функцію Bluetooth-динаміка. Перед сном можна увімкнути так званий «білий шум», який допомагає розслабитися. На вибір пропонується більше двадцяти заспокійливих звуків: дощ, океан, казка, колискова тощо. Звісно ж, є функції будильника і музичного програвача для юного меломана. Пристрій сумісний з голосовими помічниками Google Assistant і Amazon Alexa.

Canyon Brighter GPW-04 — кросплатформенний геймпад у незвичайному прозорому корпусі Crystal Clear, через який пробивається багатоколірне RGB-підсвічування. Сумісний з комп’ютерами з ОС Windows, консолями PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 і Nintendo Switch, а також смартфонами та планшетами на базі Android. В останньому випадку знадобиться OTG-перехідник, адже геймпад працює через USB-радіоадаптер 2.4 ГГц. Підключення відбувається за технологією Plug & Play, тобто без необхідності встановлювати вручну драйвери.

Розміщення стіків асиметричне, хрестовина чотирьохпозиційна, а тригери вміють зчитувати силу натискання, як у оригінального контролера Xbox. У рукоятках розташовані два вібромотори, які додають емоцій у файтингах і автоперегонах. Вбудований гіроскоп дозволяє керувати в іграх рухами рук, що використовується у деяких іграх на PlayStation і Nintendo. Активувати гіроскоп можна й на ПК через неофіційну програму BetterJoy. Одного заряду акумулятора ємністю 800 мАг вистачає до 8 годин гри, а в комплекті постачається двохметровий кабель USB Type-C.

Gembird 3DP-PEND3C-01 — 3D-ручка для об’ємного малювання пластиком, що може стати веселою розвагою для дитиною і творчим хобі для дорослих. Підтримує одночасне завантаження до трьох пластикових ниток, почергове малювання різними кольорами або ж змішування кількох кольорів в один. Сумісний з нитками ABS і PLA діаметром 1.75 міліметра, в комплекті постачається невеличкий запас ниток на перший час, додаткові можна докупити окремо від цього ж виробника або будь-якого іншого.

Керамічний нагрівальний елемент розплавляє пластик до температури 170 – 230 градусів Цельсія. Про поточний режим роботи інформується на вбудованому OLED-дисплеї. Розплавлена нитка автоматично подається, а зручна рукоятка дозволяє малювати точними рухами і не боятися обпекти пальці. Після нанесення пластик швидко охолоджується і міцно твердне. Вбудованого акумулятора 3D-ручка не має, а працює від блока живлення. Різнокольоровим пластиком можна як створювати об’єкти з нуля, так і прикрашати вже існуючі предмети.

Також читайте:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.