Як вибрати ноутбук і аксесуари для нього у 2024 році?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усі моделі ноутбуків можна умовно розділити на дві категорії: ультрабуки та ігрові. Перші тонкі й легкі, часто в металевому корпусі та з довгим часом роботи від акумулятора. Другі значно потужніші для ігор і професійної роботи, але порівняно громіздкі та прив’язані до розетки. На додачу до ноутбука вам знадобляться корисні аксесуари: мишка чи геймпад, навушники або колонки, USB хаб і зовнішній диск, а також опціонально охолоджуюча підставка.

HP Pavilion 15-eg3006ua (826F1EA) — тонкий металевий ультрабук з процесором Intel Core 13-го покоління та відеокартою NVIDIA на 2 ГБ. Має яскравий IPS екран, який завдяки вузьким рамкам займає аж 86% передньої панелі. Розширений колірний діапазон покриває 72% кінематографічного стандарту NTSC або 100% фотографічного sRGB. Над екраном розташована веб-камера з двома мікрофонами, які відфільтровують фоновий шум. Клавіатура оснащена білим підсвічуванням, а стереодинаміки спроектовані відомою музичною компанією Bang & Olufsen.

Процесор Core i5-1335U має два потужні ядра з Hyper-Threading і вісім додаткових енергоощадних ядерець — разом отримує дванадцять потоків. Відеокарта GeForce MX550 призначена в першу чергу для редагування фотографій і монтажу відео. Але за бажанням потягне й простенькі ігри, як то Counter-Strike, WoT чи Dota 2. Оперативної пам’яті солідні 16 ГБ з вільним другим слотом SO-DIMM для апгрейду, а твердотільний накопичувач M.2 взагалі на цілий терабайт. Акумулятор ємністю 41 Вт*год можна заряджати як комплектним БЖ, так і через USB Type-C.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Dream Machines RG4060-17UA23 — геймерський ноутбук з великим екраном 17.3 дюйма і підвищеною частотою оновлення 144 Гц. Процесор Intel Core i7-13620H має десять ядер, шість з яких високопродуктивної архітектури Raptor Lake. В режимі Turbo Boost автоматично розганяється до 4.9 ГГц. Відеокарта GeForce RTX 4060 має 8 ГБ пам’яті GDDR6 і енергетичний ліміт 140 Вт, щоб повністю розкрити її потенціал. Фірмова система охолодження Dream Cooling оснащена двома вентиляторами. Встановлено 16+16 ГБ оперативної пам’яті новітнього стандарту DDR5.

Твердотільний накопичувач представлений швидкісним форматом NVMe на 1 ТБ, додатково є вільний слот для 2.5-дюймового SSD або HDD. Повнорозмірна клавіатура має цифровий блок праворуч і багатоколірне підсвічування, яке налаштовується у зручному додатку. Підключення до мережі Інтернет здійснюється за допомогою гігабітного Ethernet кабеля або радіозв’язку Wi-Fi 6E. На офіційному сайті Dream Machines можна змінити конфігурацію ноутбука (більше оперативки, одразу два диска), а також декорувати верхню кришку будь-яким малюнком на ваш вибір.

Bloody M320 — бездротова стереогарнітура на базі чипу Qualcomm з підтримкою високоякісного аудіокодека AptX HD. Де-юре геймерська, але де-факто універсальна: можна носити навіть на вулиці завдяки елегантному дизайну. Окрім Bluetooth можливе дротове підключення через знімний 3.5-міліметровий кабель Mini-Jack. Також у комплекті постачається транспортувальний чохол, що особливо корисно, враховуючи можливість складання дужки навушників. Амбушюри з ефектом пам’яті виготовлені з міцної екошкіри, а двокамерні графенові динаміки мають діаметр 40 мм.

Гідридне шумозаглушення ANC ефективно відсіює всі зовнішні звуки і дозволяє насолоджуватися музикою або сконцентруватися на грі чи телефонній розмові. Можливе одночасне підключення до двох Bluetooth пристроїв і швидке перемикання між ними, наприклад ноутбук плюс смартфон. Затримка не перевищує 40 мілісекунд. Вбудованого літієвого акумулятора вистачає до 15 годин роботи з увімкненою технологією ANC і до 25 без неї. Триразове натискання кнопки живлення викликає голосового помічника Google Assistant або Apple Siri.

Transcend ESD330C — зовнішній твердотільний накопичувач, розміром лише трохи більше звичайної флешки. Але об’ємом і швидкістю значно цікавіший: від 512 ГБ до 2 ТБ, читання до 1050 МБ/с, запис до 950 МБ/с. Причому реалізована технологія розумного кешування SLC, коли кілька комірок флеш-пам’яті віртуально об’єднуються в одну для прискорення запису. Щоб отримати максимальну швидкодію, рекомендується підключення до порту USB 3.2 Gen 2 або Thunderbolt. Хоча збережена зворотна сумісність з USB 3.0 і навіть 2.0.

Підтримуються ноутбуки та настільні ПК з операційними системами Windows, Linux і macOS, а також смартфони й планшети з Android, iOS та iPadOS. За замовчуванням диск відформатовано у файлову систему exFAT. Для мобільних гаджетів та ігрових консолей може знадобиться переформатування. Корпус накопичувача зроблений з металу, що виконує ударозахисну і охолоджуючу функцію. А конектор USB Type-C ховається в корпус для зручності транспортування. Фірмовий додаток Transcend Elite дозволяє зашифрувати персональну інформацію наднадійним алгоритмом AES-256.

GamePro CP1540 — охолоджуюча підставка для ноутбука з трьома вентиляторами діаметром 8 сантиметрів і швидкістю до 2500 об/хв. Дозволяє регулювати кут нахилу з п’ятьма рівнями для користувачів різного зросту, щоб не довелося надмірно гнути шию. Виготовлена з алюмінію та пластику, має гумові ніжки і фіксатори, щоб підставка не ковзала по столу, а ноутбук не зісковзнув з підставки. Підходить для ноутбуків з діагоналлю екрана від 11 до 17 дюймів і вагою до 5 кілограмів (аж настільки громіздких ноутів поки що не існує).

Сама ж підставка важить лише трохи більше 1 кг, що дозволяє хоч щодня її носити з дому в офіс і назад. Підключається до USB входу ноутбука і має хаб з двома USB виходами, тобто користувач не втрачає порт, а навпаки отримує додатковий. Керується двома кнопками: швидкість обертання вентиляторів і режими RGB підсвічування, яких пропонується на вибір п’ять різнобарвних варіантів. Також існує модель підставки GamePro CP1450 з теплорозподільчою пластиною, чотирма пропелерами, дисплеєм з відображенням швидкості і вертикальною підставкою для смартфона.

Gelius Shark 2 — де-юре одна бездротова колонка, але де-факто легким круговим рухом може фізично роз’єднуватися на дві окремі. Завдяки цьому можна, наприклад, встановити сателіти з двох сторін ноутбука для досягнення стереоефекту. Звучать два динаміка потужністю кожний 10 Вт значно голосніше і басовитіше, ніж вбудовані в ноутбук 2х2 Вт. Для підключення потрібно спершу синхронізувати колонки між собою у режимі TWS, а вже потім з ноутбуком чи смартфоном по протоколу Bluetooth 5.0 або новішому.

На кожній з половинок продубльовані кнопки керування, а також зарядні порти для акумуляторів ємністю 1500 мАг. Отвори прикриті гумовими заглушками для захисту від вологи за стандартом IPX7. Це допускає навіть повне занурення у воду, внутрішній електроніці анітрохи не зашкодить. Підходящий вибір для вечірок біля басейну чи природних водойм, або якщо ви любите приймати душ під музику. Модель Shark 2 входить у флагманську лінійку гаджетів Gelius Incredible, у яких акцент робиться не тільки на просунуту функціональність, а й на елегантний дизайн.

Також читайте:

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.