Як продовжити життя вашому смартфону – прості поради

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користуючись телефоном, ми рідко замислюємося про те, як правильно його експлуатувати, щоб він прослужив нам довше. Зазвичай нам просто не до цього. Але, погодьтеся, що якщо ви купили дорогий телефон, ви хотіли б, щоб він якомога довше залишався в строю. І сьогодні ми розповімо про кілька простих способів збільшення терміну життя вашого ґаджета, які не потребують жодних складних рухів тіла.

Регулярно перезавантажуйте смартфон

Смартфон – це кишеньковий ПК і принцип його роботи схожий з принципом роботи комп’ютера. Уявіть, що буде, якщо ваш домашній комп не перезавантажувати місяцями, залишаючи його постійно увімкненим, нехай і в сплячому режимі? Він просто почне гальмувати. Також і ваш телефон – під час безперервної роботи він накопичує величезну кількість цифрового сміття, через що починає глючити. Перезавантаження ж допоможе йому зітхнути з полегшенням. Наскільки часто потрібно це робити? Бажано хоча б раз на пару тижнів, а краще щотижня. Таким чином, ваш телефон працюватиме стабільніше і довше зможе зберігати свої якості.

Давайте телефону відпочинок

Знову ж таки проведемо аналогію з домашнім ПК – хіба корисно буде йому постійно бути увімкненим? Потрібно давати відпочинок залізу, щоб воно банально повільніше зношувалося. Так само і з телефоном. Якщо ви будете хоча б раз на місяць вимикати його на ніч або, якщо це можливо, на добу – ви продовжите йому життя. Та й самому завжди корисно зайвий раз відпочити від цифрового світу. А якщо ви, наприклад, поїхали в ліс на вихідні, зв’язок не ловить, а батарею садити не хочеться – це чудовий спосіб дати телефону відпочити. Вимкніть його на весь період вашого перебування поза зоною мережі – і батарею не розрядите, і телефону допоможете.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не засмічуйте смартфон

Чистіть свій телефон від сміття регулярно. Для цього є спеціальні додатки, що очищають кеш. Також видаляйте додатки, якими не користуєтеся. Що більше у вас вільного місця на смартфоні, то швидше він працюватиме.

Захищайте телефон від вірусів

По-перше, поставте антивірус. Це допоможе вам захистити не тільки ваш смартфон, а й особисті дані. По-друге, не встановлюйте додатки із сумнівних джерел. Наявність шкідливих програм може значно сповільнити роботу вашого пристрою, а ви навіть не знатимете в чому причина.

Не розряджайте смартфон повністю

Сучасні акумулятори влаштовані так, що для того, щоб вони довше прослужили, їх необхідно починати заряджати тоді, коли заряду залишилося приблизно 30-45%. Так ви продовжите термін служби акумулятора. Також намагайтеся користуватися тільки оригінальним зарядним пристроєм або купуйте максимально якісні адаптери. Дешеві пристрої можуть нашкодити роботі батареї вашого смартфона.

Міняйте акумулятор після закінчення його терміну служби

Якщо ж термін життя акумулятора добіг кінця, це зовсім не привід купувати новий телефон. Завжди є можливість замінити акумулятор і ще довго користуватися своїм гаджетом. Але тут важливо розуміти, що купувати варто тільки оригінальну батарею.

Самостійно це робити не рекомендується, оскільки зміна акумулятора передбачає розбір пристрою, та й знайти оригінальну запчастину не завжди просто. Тому тут вам на допомогу прийдуть сервісні центри. Головне відшукати перевірену майстерню, де замовляють тільки оригінальні комплектуючі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.