У Windows 11 з’явиться “ШІ-провідник”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В операційній системі Windows 11 оновлять “Провідник”. Він отримає ШІ-функції, для яких будуть потрібні нові процесори, пише Windows Central.

AI Explorer («ШІ-провідник») працюватиме постійно у фоновому режимі. Він дозволить користувачеві шукати будь-яку інформацію чи файли на комп’ютері за допомогою текстових запитів. За попередніми даними, сервіс перебуватиме у верхній частині екрана. Там буде віконце для введення запитів, де можна написати “Знайти документ, який мені надіслали кілька тижнів тому” або аналогічний текст.

Пошук працює на основі нейромереж, які фіксують усі дії користувача на комп’ютері за всіма програмами. Наприклад, це дозволить показати конкретну розмову в якомусь месенджері, нагадати, коли користувач дивився у браузері певну інформацію позавчора. При цьому “ШІ-провідник” не тільки запам’ятовує дії, а й аналізує те, що відбувається на екрані. Завдяки цьому система зможе видавати контекстні речення. Нейросети допоможуть відповісти на електронний лист або впоратися з іншим завданням.

Передбачається, що «ШІ-провідник» не працюватиме на звичайних процесорах Intel та AMD. Згідно з непідтвердженою інформацією, фішка стане ексклюзивом серії Qualcomm Snapdragon X. Також для нейромережі потрібно не менше 16 ГБ оперативної пам’яті. Очікується, що Microsoft може уявити AI Explorer на спеціальному заході 20 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.