Як перевірити смартфон марки Samsung перед покупкою

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Нікому б не було приємно купити бракований смартфон. А тому, щоб не витрачати час і нерви з гарантійним ремонтом, краще перевірити пристрій на етапі покупки. Але як це зробити?

Реклама

На щастя, великі виробники смартфонів про нас з вами подбали і мають спеціальне тестове меню в прошивці. Погано те, що не всі користувачі знають про його існування. Сьогодні я покажу таке меню на телефонах марки Samsung (мій улюблений бренд). Поїхали!

Все, що нам потрібно – відкрити програму “Телефон” і набрати комбінацію *#0*# . Відразу після натискання решітки відкриється потрібне нам меню. Ось так воно виглядає:

Ось англійською, але зараз я поясню призначення всіх його пунктів:

RED, GREEN і BLUE – перевірка екрану на трьох основних кольорах (червоний, зелений та синій) на предмет пошкоджених (“битих”) пікселів. Вихід – одиночне натискання на екран у будь-якому його місці.

RECEIVER – перевірка звучання розмовного динаміка (для дзвінків). Вихід той самий.

VIBRATION – перевірка вібрації. Вихід той самий.

MEGA CAM – перевірка основної камери. Вихід – подвійне натискання кнопки “Назад”.

GRIPSENSOR – перевірка датчиків хвату пристрою. Коли телефон лежить на поверхні і ви не чіпаєте його, на екрані повинен відображатися напис “Release”. Але якщо ви візьмете смартфон у руки, він повинен завібрувати і напис зміниться на “Working”, а колір екрану – з чорного на синій (обидві половини екрану). Вихід той самий.

SENSOR – перевірка акселерометра, гіроскопа, електронного компасу та сканера відбитків пальців (залежить від моделі пристрою). Вихід той самий.

TOUCH – перевірка сенсорного екрана щодо коректної роботи. Потрібно просто провести пальцем усі лінії на екрані. Вихід – натискання кнопки збільшення гучності.

SPEAKER – перевірка роботи основного динаміка телефону. Гратиме приємна музика на повній гучності. Щоб вимкнути її, натисніть на “SPEAKER” ще раз.

SUB KEY – перевірка всіх кнопок телефону (і екранних, і фізичних). На початку екран буде сірим , але при кожному натисканні будь-якої кнопки змінить колір :

  • Гучність +: білий
  • Гучність – : зелений
  • Вимкнення/блокування: червоний
  • Відкриті додатки (три смужки): помаранчевий
  • Додому: синій
  • Назад: рожевий
  • Вихід – подвійне натискання кнопки “Назад”.

FRONT CAM – перевірка передньої камери. Вихід той самий.

HALL IC – перевірка датчиків Холла (потрібні для роботи з фірмовими чохлами від Samsung). Вихід – натискання кнопки “EXIT” на екрані (логічно, чи не так?)

BLACK – і знову перевірка екрану на “биті” пікселі. Екран стане чорним, не лякайтеся. Вихід – натискання кнопки блокування/вимкнення.

VERSION – інформація про версію прошивки та моделі пристрою. Вихід – одиночне натискання кнопки “Назад”.

А вихід із самого меню – подвійне натискання кнопки “Назад”.

Після роботи з меню виставте яскравість екрана на комфортний рівень , т.к. увімкнеться максимальний, що не надто приємно як для очей, так і для акумулятора пристрою.

На цьому моя стаття добігає кінця. Сподіваюся, вона вам сподобалася та була корисна!

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ