Експерти поділилися порадами, як уберегти смартфон від шпигунського ПЗ

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Експерти надали рекомендації щодо захисту смартфонів від шпигунського ПЗ, яке може таємно стежити за діями користувача, записувати розмови, відстежувати банківські операції і навіть робити скріншоти. Таке програмне забезпечення може бути встановлене віддалено зловмисниками, але найчастіше потрапляє на телефон при фізичному доступі до пристрою, наприклад, у сервісних центрах.

Реклама

Що ще відомо

Виявити шпигунське ПЗ не так просто, але існують непрямі ознаки, на які варто звернути увагу: підозріла активність (неправдиві повідомлення, мимовільне включення мікрофона або камери), підвищена витрата трафіку, перегрів та уповільнення роботи смартфона, незвичайні файли в галереї (наприклад, скріншоти, які ніхто не робив) і часті збої у роботі встановлених додатків.

Для видалення шпигунського ПО рекомендується використовувати антивірусну програму, перейти в безпечний режим, щоб оцінити продуктивність пристрою без впливу сторонніх програм, перевірити папку «Завантаження» на наявність підозрілих файлів і, у крайньому випадку, відновити заводські налаштування.

Після видалення шкідливого програмного забезпечення важливо змінити паролі на всіх облікових записах, перевстановити програми з офіційних магазинів, регулярно змінювати паролі та оновлювати операційну систему для підвищення безпеки.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ