Названо сім причин чому не варто купувати iPhone 12 Pro

Нові iPhone 12 представили 13 жовтня. Зараз в українських ритейлерів можна попередньо замовити iPhone 12 і iPhone 12 Pro, а старт продажів намічений вже в цю п’ятницю, 30 жовтня. Раніше ми вже писали про головні фішки новинок. Зараз же, будемо розповідати з яких причин краще не купувати новинку.

Чому не варто брати iPhone 12 Pro? Пояснюємо.

Завищена ціна

Новий iPhone 12 Pro коштує мінімум 39 999 гривень. Стільки просять за версію з накопичувачем на 128 ГБ. Айфони дорожчі майже всіх своїх прямих конкурентів. Порівняйте з тим же Samsung Galaxy S20 – він дешевший на 18 тисяч гривень!

Так, в минулому році Apple запропонувала цілий ряд покращень – iPhone 11 Pro досить сильно відрізнявся від iPhone XS. А ось у iPhone 12 Pro переваг перед iPhone 11 Pro майже немає.

Зменшена комплектація

Apple прибрала зі стандартного комплекту iPhone 12 Pro адаптер для зарядки і навушники. Все це доведеться докуповувати окремо.

В майбутньому чекаємо появи нових айфонів зовсім без коробки, наприклад, загорнутих в целофан.

З нового iPhone швидко злазить фарба

На жаль, але користувачі зіткнулися з такою проблемою – з корпусу нових смартфонів злазить фарба. Детальніше про це почитати можна тут.

iPhone 12 робить рани на руках

Через гострий дизайн новинка буквально «впивається» в руки, залишаючи порізи. Ергономіка нових апаратів гірша, ніж у старих.

Як і раніше немає Touch ID

Більшість флагманських (та й середньо-цінового сегменту) смартфонів на Android з OLED-панелями оснащуються дактилоскопічними датчиками. Їх вбудовують прямо в екран. Але не Apple. Задовольнятися доводиться тільки Face ID.

Та й чубчик під систему розпізнавання осіб подобається далеко не всім.

Погана автономність

Дивно, але нові айфони працюють менше, ніж старі. Їх автономність залишає бажати  кращого. І у iPhone 12 і у iPhone 12 Pro батареї невеликої ємності – лише 2815 мА * г.

І це не могло не позначитися на часі роботи – без павербанка з дому з новим iPhone 12 Pro краще не виходити.

5G у нас не працює

iPhone 12 Pro коштує дорого через те, що всередині знаходиться модем 5G. Це головна фішка нового айфона. В світі. Але не у нас. Мобільні мережі п’ятого покоління в Україні не працюють. І в найближчі роки не запрацюють. А платити за те, чого немає і не буде, на жаль, доводиться.

Таким чином, приходимо до висновку, що, якщо у вас вже є iPhone 11 Pro, то міняти його на iPhone 12 Pro не має ніякого сенсу.

Більш того, якщо ви плануєте зробити онолення з айфонів попередніх поколінь, то iPhone 12 Pro здається далеко не найоптимальнішим вибором. Цілком можна розглянути 11 Pro – тим більше, він не так давно подешевшав в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.