iPhone 12 Pro з 5G – повний огляд, характеристики, дата виходу і ціна в Україні

iPhone 12 Pro – головний смартфон 2020 року, про який ходило безліч чуток протягом довгого часу. 13 жовтня, на довгоочікуваній жовтневій презентації компанії Apple розробники продемонстрували нову лінійку iPhone 12. iPhone 12 Pro став одним з найбільш інноваційних винаходів компанії з великою кількістю нових функцій. Розповідаємо все, що тепер відомо про цей смартфон.

Дизайн

Як і передбачалося, Apple провела повноцінний редизайн iPhone. Тепер корпус смартфона має такі ж прямокутні грані, як у iPhone 4 і iPhone 5.

Рамка телефону виконана з хірургічної сталі, а покриття нанесено методом вакуумного напилення, яке забезпечує блиск. А для золотого покриття розробники використовували магнетронне напилення, яке завдає на нержавіючу сталь яскраву позолоту.

Представлений смартфон в чотирьох нових кольорах: сріблястому, графітовому, золотому і «тихоокеанському синьому».

Моделі Pro також оснащені неймовірно міцним Ceramic Shield, який забезпечує кращу в цьому класі смартфонів захист від води і пилу. Ґаджет може перебувати під водою на глибині шести метрів півгодини.

Дизайн Pro доповнюється ще однією новинкою від Apple – аксесуарами MagSafe. Вони забезпечують телефону легке кріплення до бездротової зарядки і її високу швидкість.

Дисплей

Компанія перейшла з 5,8 дюймового дисплея на великий 6,1 дюймовий, при цьому залишивши габарити пристрою ідентичними. iPhone 12 оснащений дисплеєм Super Retina XDR з роздільною здатністю 2778 × 1284 пікселів. Завдяки цим технологіям якість зображення на смартфоні значно покращилося.

Всупереч численним чуткам iPhone 12 Pro не оснащений технологією Pro Motion.

Процесор і пам’ять

iPhone Pro 12 оснащений чіпом A14 Bionic, який називають одним з найпотужніших. Новий чіп використовує техпроцес 5 нм. Apple відзначає, що і новий 6-ядерний процесор, і 4-ядерний графічний процесор є найшвидшими з коли-небудь що існували, а продуктивність iPhone 12 Pro стала на 50% вищою, ніж у будь-якого іншого телефону.

Нова модель Pro оснащена безліччю професійних функцій і переваги смартфона виходять далеко за межі центрального і графічного процесора, адже разом з процесором обробки сигналів вони забезпечують потужну обчислювальну фотографію, неможливу в традиційних камерах.

Наприклад, Deep Fusion використовує машинне навчання на Neural Engine для обробки знімків піксель за пікселем. Ця функція використовує обчислювальні можливості нового чіпа A14 Bionic.

Матриця на камері захоплює багато зображень, які обробляє процесор обробки сигналів. А центральний процесор виробляє вирівнювання кадрів. Потім і в графічному процесорі здійснюється обробка. Завдяки цьому технологією Deep Fusion можна оснастити всі чотири камери.

Смартфон буде випущений в трьох варіантах: з 128, 256 і 512 ГБ пам’яті.

Камера

iPhone 12 Pro оснащений надширококутною камерою зі 120 градусним кутом огляду, діафрагмою f / 1.6, а так само семиелементним об’єктивом, пропускає на 27% більше світла.

Пристрій оснащений 52-мм телефотокамерою для зйомки портретів. iPhone 12 Pro забезпечує портретну зйомку на трьох різних фокусних відстанях з 4-х кратним діапозоном оптичного зуму.

Так само розробники продемонстрували технологію ProRAW, яка пропонує багато переваг багатокадрової обробки зображень. Вона може об’єднуватися з технологіями DeepFusion і Smart HDR, що дозволяє всім чотирьом камерам пристрою швидко адаптуватися до різної обстановки. Ви можете так само абсолютно по-різному обробляти знімки завдяки цій функції і робити їх в ній, використовуючи сторонні додатки.

Більш того, в iPhone вперше з’явиться функція запису HDR відео. Тепер можна знімати відео в 10-бітному високому динамічному діапазоні, передаючи 700 мільйонів кольорів. За словами розробників, це в 60 разів більше, ніж в минулій моделі.

Компанія вирішила піти далі і вперше впровадила функцію запису відео у форматі Dolby VisionHDR в роздільній здатності 4К і з частотою 60 кадрів в секунду. Тепер у користувачів iPhone з’явилося ще більше можливостей знімати професійні фільми без допомоги сторонньої камери.

Ще однією важливою функцією нового iPhone став сканер LiDAR, який визначає за який час світло досягне об’єкта і повернеться назад. Тепер телефон сканує навколишній світ і накладає на нього фото і відеоефекти, точно розташовуючи об’єкти доповненої реальності. Він бачить в темряві і збільшує фокусування при низькій освітленості до шести разів.

Аксесуари

Як і передбачалося, піклуючись про навколишнє середовище, компанія вирішила не класти в комплект з айфоном зарядний пристрій і дротяні навушники Lightning. Тепер користувачі можуть скористатися магнітною зарядкою MagSafe, яку можна придбати окремо.

Вартість і дата виходу iPhone 12 Pro в Україні

Оформити попереднє замовлення на смартфон можна в офіційних ритейлерів з 21 жовтня.

iPhone 12 Pro з 128 ГБ флеш-пам’яті – 36 999 гривень ;

iPhone 12 Pro з 256 ГБ флеш-пам’яті –  39 999 гривень;

iPhone 12 Pro з 512 ГБ флеш-пам’яті – 46 999 гривень.

А як вам ця новинка від Apple?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.