Огляд iPhone 12, відомі характеристики, дата виходу, вартість в Україні

iPhone 12 – майбутній флагманський смартфон Apple в поточному 2020 році, який покладе початок новому циклу iPhone. Про iPhone 12 MiniiPhone 12iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max вже зараз відомо багато. Смартфони отримають повноцінний редизайн, оновлені дисплеї, камери незвичайного типу і безліч інших особливостей. У цій статті ми зібрали всю достовірну інформацію про майбутніх iPhone, відому на поточний момент. Прочитавши матеріал, багато хто з вас точно захочуть почати відкладати гроші до осені.

айфон 12

Компанія планує випустити аж чотири нових iPhone

Цьогоріч компанія Apple анонсує аж п’ять моделей нових смартфонів. Про це повідомили різні джерела, включаючи авторитетного аналітика Мін-Чі Куо і перевіреного інсайдера Джона Проссера. Згідно з даними їх джерел, восени 2020 року вийдуть:

  • 5,4-дюймовий iPhone 12 Mini,
  • 6,1-дюймовий iPhone 12,
  • 6,1-дюймовий iPhone 12 Pro,
  • 6,7-дюймовий iPhone 12 Pro Max,
  • і невідома п’ята модель

Всі нові смартфони Apple зразка 2020 року матимуть OLED-дисплей/ Однак зауважимо, що Apple не перестає випускати нові смартфони з рідкокристалічними екранами. У квітні компанія випустила iPhone SE 2020 з таким екраном, а на весну 2021 року, згідно з витоків, у Apple запланований запуск iPhone SE 2 Plus з 5,5-дюймовим РК-дисплеєм, як у iPhone 8 Plus.

Назва

Ще буквально кілька років тому не було ніяких сумнівів в тому, як Apple буде називати свої нові смартфони. За iPhone 5 йшов iPhone 5s, а після всі чекали iPhone 6 і iPhone 6s слідом. Без сюрпризів, повна стабільність.

Але все змінилося після виходу iPhone X. Apple започаткувала нові назви. Дійшло до такого, що останній 6,5-дюймовий смартфон компанії називається iPhone 11 Pro Max. Якби хтось почув в 2015 році, що будуть такі назви айфона, точно не повірив би.

Самій ж Apple такі назви, схоже, подобаються. На поточний момент немає ніяких явних витоків про те, як будуть називатися iPhone поточного 2020 року. Є тільки припущення на підставі назв останніх моделей iPhone.

Огляд iPhone 12, відомі характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Найімовірніше, Apple назве свої смартфони iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max, а назва п’ятої моделі залишається секретом, за аналогією з попередніми моделями. Назви громіздкі, але заплутатися в них не вийде.

При цьому, «стартова» і менш дорога модель iPhone 12 Mini буде мати 5,4-дюймовий дисплей. iPhone 12 – 6,1-дюймовий, iPhone 12 Pro – теж 6,1-дюймовий, а iPhone 12 Pro Max – 6,7-дюймовий. Це підтвердив все той же експерт Мін-Чі Куо.

Дизайн

Нові iPhone будуть мати оновлений дизайн. Apple сильно змінить зовнішній вигляд своїх смартфонів вперше за три роки.

Головне нововведення буде пов’язано з формою корпусу. Сполучна рамка перестане бути округлої, її кути будуть прямими. За словами Мін-Чі Куо, таке дизайнерське рішення зробить нові iPhone схожими на легендарний iPhone 5.

Також прямокутні бічні грані iPhone 12 будуть схожі з гранями планшетів iPad Pro останнього покоління. До слова, коли Apple тільки представила iPad Pro 2018 у новому дизайні, експерти відразу припустили швидку появу аналогічних характеристик в iPhone. Після цю інформацію підтвердили і інші витоки.

Огляд iPhone 12, відомі характеристики, дата виходу, вартість в Україні

У квітні 2020 року інформацію про редизайн iPhone 12 підтвердив великий витік від перевіреного інсайдера Макса Вайнбаха. Його джерела опублікували CAD-креслення смартфона, отримані від одного зі співробітників компанії Foxconn – виробничого партнера Apple.

Огляд iPhone 12, відомі характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Матеріали для корпуса iPhone 12 зміняться. В першу чергу, нові айфони матимуть металеву раму з більш складною конструкцією з застосуванням нової технології лиття. Рама буде з’єднувати цільні захищені скла, які накриють лицьову і задню поверхні корпусу.

Як повідомив Мін-Чі Куо, через використання унікальних для iPhone технологій збільшиться вартість виробництва. За словами аналітика, максимальне збільшення може скласти 60%. Як сильно це вплине на підсумкову ціну iPhone 12 невідомо.

Огляд iPhone 12, відомі характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Також фахівець наголосив, що прямокутні рамки в стилі iPhone 5 і нові матеріали «значно» змінять зовнішній вигляд новинок. Відзначимо, що аналітик зазвичай не розкидається подібними заявами. Найімовірніше, нас дійсно чекає потужний редизайн iPhone.

Дизайн iPhone 12 буде оновлений і на лицьовій поверхні. Оприлюднені CAD-креслення смартфона підтвердили , що рамки по периметру екрану зменшаться відразу на 40% в порівнянні з iPhone 11 і iPhone 11 Pro. Верхня рамка екрану, вона ж «моноброва», не зникне повністю, а буде скорочена приблизно в два рази.

Огляд iPhone 12, відомі характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Бічні і нижня рамки в нових iPhone будуть скорочені з 2,5 м до 1,5 мм. Крім цього, Apple зробить корпуси нових смартфонів більш тонкими. Зокрема, як з’ясували джерела інсайдера Макса Вайнбаха, товщина iPhone 12 Pro Max складе 7,4 мм проти 8,8 мм iPhone 11 Pro Max.

Крім всіх перерахованих джерел редизайн iPhone 12 підтвердило авторитетне видання Bloomberg. У квітні воно написало, що Apple веде роботу над новими iPhone в стилі iPad Pro з оновленою формою корпусу.

Огляд iPhone 12, відомі характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Нові iPhone отримають значущі зміни в зовнішньому вигляді по всьому корпусу. Мін-Чі Куо впевнений, що редизайн дозволить смартфонам стати неймовірно популярними у споживачів.

До речі, експерт підвищив свої очікування від продажів iPhone після появи витоку про редизайн. Тепер фахівець вважає, що в 2020 році Apple продасть відразу 85 млн смартфонів. Для порівняння, в 2019 році цей показник дорівнював приблизно 75 млн.

Дисплей

Всі нові смартфони Apple поточного 2020 року матимуть OLED-екрани. Про це заявили провідні аналітики, а також про це вказали потенційні постачальники Apple.

Компанія домовилася з компаніями LG і BOE про постачання OLED-екранів для майбутніх iPhone. Apple знадобилися нові постачальники через те, що одна компанія Samsung не зможе виробити необхідну кількість екранів.

Огляд iPhone 12, відомі характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Як зазначалося вище, нові айфони будуть оснащені екранами з діагоналлю 5,4-, 6,1- і 6,7 дюйма. Поки немає ніякої інформації про характеристики екранів. Роздільна здатність, щільність пікселів на дюйм, яскравість, динамічний діапазон і інші деталі невідомі.

Проте, вже зараз з дисплеєм одного з майбутніх iPhone пов’язаний один дуже цікавий факт. Пристрій, який готується до запуску з 5,4-дюймовий дисплеєм під назвою «iPhone 12 Pro» стане першим в історії Apple флагманом, в якому діагональ екрану стане меншою, а не більшою.

Подібне станеться вперше. За словами експертів, це буде означати те, що Apple все-таки прислухається до споживачів. Компанію давно просять випустити ще один компактний iPhone, але замість цього максимальна діагональ смартфонів тільки зростає. У наступному році вона досягне абсолютного рекорду в 6,7 дюйма.

Огляд iPhone 12, відомі характеристики, дата виходу, вартість в Україні
концепт iPhone 12

На цьому тлі 5,4-дюймовий iPhone буде виглядати вкрай компактним. Більш того, він насправді виявиться невеликим.

В одній з наших публікацій про iPhone 12 ми прорахували найбільш ймовірні габарити 5,4-дюймової моделі. Вони повинні скласти 134 × 66,4 мм. Для порівняння, габарити 4-дюймового iPhone SE – 123,8 × 58,6 мм. Різниця зовсім невелика.

При цьому, вдивлятися в екран не доведеться. В такому компактному корпусі вміститься 5,4-дюймовий дисплей з мінімальними рамками. Екрану буде досить для того, щоб комфортно переглядати контент будь-якого типу.

Дисплеї нових iPhone 12 матимуть частоту оновлення 120 Гц. Про це влітку 2020 року заявив відомий інсайдер Ice Universe. Згідно витоку, в налаштуваннях iPhone можна буде вибирати частоту оновлення екрану вручну. Користувачі зможуть ставити 60 Гц при звичайному використанні смартфона для збереження заряду акумулятора і вибирати 120 Гц для ігор.

Процесор і пам’ять

За продуктивність iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max п’ятого секретного iPhone буде відповідати система на процесорі Apple A14, проте дешева модель може отримати спрощену версію процесора.

У нових iPhone повинен бути збільшений обсяг оперативної пам’яті. У всіх айфонів  2019 року по 4 ГБ ОЗП – прогресу в порівнянні з iPhone XS / XS Max не відбулося. Очікується, що майбутні «iPhone 12» отримають по 6 ГБ оперативної пам’яті. Принаймі, флагманські моделі.

Огляд iPhone 12, відомі характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Об’єм вбудованої пам’яті в нових iPhone повинен залишитись на тому ж рівні, окрім флагманських дорожчих моделей. Причина та ж – Apple залишила вбудовану пам’ять без змін в iPhone 11 в порівнянні з iPhone XS.

Камери

Нові моделі iPhone будуть відрізнятися своїми основними камерами.

Флагманські iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max будуть оснащені системою з трьох камер, які доповнить сенсор LiDAR:

  • 64-мегапіксельна надширококутна,
  • 12-мегапіксельна ширококутна,
  • 12-мегапіксельна телефотокамера,
  • 3D-камера LiDAR.

Про намір Apple, нарешті, збільшити роздільну здатність основної камери в березні розповів інсайдер Макс Вайнбах. За даними його джерел, iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max отримають нову надширококутну камеру зі світлочутливістю збільшеною на 35% в порівнянні з iPhone 11 Pro. Можливості макрозйомки камери будуть покращені. Вона дозволить знімати макрознімки, фокусуючись на об’єкті зйомки з відстані до 2,2 мм. Кут огляду камери залишиться колишнім – 120 градусів.

Проте, 31 серпня датчик камери на 64 Мп був спростований авторитетним мережевим аналітиком з ніком @komiya_kj, як виявилось компанія цьогоріч випустить всі смартфони з датчиком камери на 12 Мп, як фронтальну, так і тилову, проте сам сенсор буде дещо збільшеним, що дозволить робити більш якісні знімки.

Нова 3D-камера LiDAR стане ключовим нововведенням майбутніх iPhone. Її головна особливість – це можливість визначати відстань об’єкта з високою точністю.

Вперше сканер LiDAR з’явився в iPad Pro поточного 2020 року . Передбачається, що в смартфонах серії iPhone 12 з’явиться або ідентичний сенсор, або його покращена версія. Крім цього, за словами інсайдерів, LiDAR, найімовірніше, з’явиться тільки у флагманських більш дорогих iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max.

3D-камера надасть смартфонам ряд нових можливостей. В першу чергу, вона дозволить покращити якість знімків, особливо в портретному режимі. За рахунок покращеного сприйняття глибини камери буде ідеально відокремлювати об’єкт зйомки від фону в процесі створення фотографій з ефектом глибини різкості.

Огляд iPhone 12, відомі характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Також LiDAR розширить можливості по роботі iPhone в доповненій реальності. Користувачі зможуть сканувати різні об’єкти живого світу для подальшого використання в додатках з доповненою реальністю. З чуток, ці можливості будуть поєднані з функціями нових «розумних» окулярів Apple, запуск яких раніше прогнозувався на 2020 рік.

Що стосується більш доступних iPhone 12 і iPhone 12 Plus, вони будуть оснащені системою з двох камер без сканера LiDAR, про що повідомив інсайдер Джон Проссер.

Акумулятор

Ємність акумулятора в нових iPhone поки не розкрита. Слід очікувати чергового збільшення, як це було в iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max. Флагмани Apple 2019 року одержали помітно збільшений час автономної роботи – на чотири і п’ять годин відповідно.

Чекати такого ж великого приросту в iPhone 12, втім, не варто. Причина полягає в тому, що нові айфони отримають підтримку мереж п’ятого покоління. Наявність у смартфонів 5G-модемів неодмінно негативно вплине на час роботи без підзарядки.

Зв’язок

Нові iPhone 12 стануть першими айфонами з підтримкою 5G. Спеціально заради цього компанія Apple пішла на перемир’я з виробником 5G-модемів Qualcomm. Кілька років тривали судові тяганини, які були припинені з метою спільної співпраці.

Більш того, Apple і Qualcomm вже домовилися про конкретні поставки 5G-модемів для iPhone. Це було підтверджено документами з судів. Завдяки ним і стало відомо, що в iPhone поточного 2020 року буде підтримка 5G.

Огляд iPhone 12, відомі характеристики, дата виходу, вартість в Україні

Для шанувальників iPhone з України ця новина поки не найцікавіша. Справа в тому, що українські оператори поки не запустили жодної загальнодоступної мережі п’ятого покоління.

Різне

Принаймні один з нових iPhone отримає роз’єм Smart Connector для підключення аксесуарів. В даний час такий роз’єм є тільки у iPad. Очікується, що Apple точно наділить роз’ємом нового типу 6,7-дюймовий iPhone 12 Pro Max.

Вартість iPhone 12 в Україні

Найцікавіше – вартість. З високою ймовірністю вартість нових iPhone 12 буде більшою в порівнянні з попередніми моделями.

По-перше, iPhone 12 – перша модель нового циклу смартфонів Apple. По-друге, вартість виробництва збільшиться через використання нових технологій. І по-третє, Apple не підняли ціни на iPhone в 2019 році, чому багато експертів здивувалися. Ймовірно, підвищення цін було відкладено на 2020 рік на перший айфон з нового циклу.

Ми припускаємо, що ціна нових iPhone збільшиться щонайменше на $ 50.

Ціна iPhone 12 в Україні:

Примітка: це приблизні ціни, сформульовані на основі прогнозів і витоків.

  • iPhone 12 Mini – ∼ від 22 645 гривень.
  • iPhone 12  – ∼ від 26 180 гривень.
  • iPhone 12 Pro – ∼ від 32 259 гривень.
  • iPhone 12 Pro Max – ∼ від 36 795 гривень.

Більш точна інформація про ймовірних цінах на нові iPhone з’явиться ближче до жовтня 2020 року.

Дата виходу iPhone 12

Презентація iPhone 12 повинна пройти традиційно у вересні, якщо Apple не відкладе запуск новинок через напружену обстановку в світі. Проте, на поточний момент немає офіційної інформації про те, чи має намір Apple змінювати свою багаторічну традицію і переносити презентацію нових iPhone. У зв’язку з цим поки чекаємо анонс нових iPhone у вересні. Компанія Apple за традицією провела щорічну презентацію 15 вересня, однак нову лінійку iPhone не показала. Як стверджують мережеві аналітики анонс повинен відбутись в найближчі тижні. Можливо 15 жовтня 2020 року.

  • Презентація iPhone 12 -13 жовтня 2020 року
  • Дата виходу iPhone 12 – друга половина жовтня 2020 року, щоправда не всі можелі, лиш про-версії.

Коли iPhone 12 вийде в Україні?

Передбачається, що всі чотири нових iPhone поточного 2020 року буде запущено в продаж одночасно, як в 2019 році у випадку з iPhone 11, iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.