Топ-4 найочікуваніших смартфони 2020 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато компаній готуються до анонсу своїх смартфонів прямо зараз або до кінця цього року, і серед них є багато моделей, яких з нетерпінням очікують мільйони фанатів, і варто розібратись, яких варто очікувати і нам. 

Google Pixel 5

Компанія Google, як звично, повинна анонсувати нове покоління своїх флагманських камерофонів Google Pixel на чистому Android. Це покоління цікаве в першу чергу тим, що він, ймовірно, стане першим смартфоном з платформою, створеною компаніями Google та Apple. Зараз вже є інформація про їхні спільні розробки в цій області, тому цілком ймовірний вихід цього смартфона вже на новому чіпсеті (всі попередні покоління Google Pixel, нагадаю, виходили на флагманських платформах Qualcomm).

Навіть у тому випадку, якщо компанія Google випустить свій смартфон на платформі Qualcomm, як це було в минулі роки, це все ще один з найцікавіших смартфонів 2020-го року, як мінімум, завдяки флагманській камері, яка з року в рік отримує звання найкращої. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung Galaxy Note 20/Note 20+

Samsung цього року показала нам нове покоління Galaxy S20, але особисто мені воно здалося невдалим, особливо топова модель – Galaxy S20 Ultra. Вся надія залишилась тільки на флагманські смартфони зі стилусами – Samsung Galaxy Note 20, але, на жаль, в мене є передчуття, що Samsung цей рік загалом пропустить в плані вдалих флагманських смартфонів. 

Скоріш за все, проблем з камерами, які зараз є у Galaxy S20 Ultra, позбутися не вдасться, а саме це є ключовим недоліком дуже недешевего флагмана Samsung. Тому загального ентузіазму щодо нових флагманів Note я не поділяю, хоча те, що він є – факт. 

Huawei Mate 40/Mate 40 Pro

Компанія Huawei дотримується приблизно такої самої політики, як і Samsung, в плані випуску флагманських серій смартфонів двічі в рік. І, як і в ситуації з Samsung, більша частина уваги приділяється саме тій серії, яка виходить у першій половині року (у випадку Samsung це серія Galaxy S, в Huawei – P), а не другій (Galaxy Note та Mate відповідно). 

Цього року компанія Huawei повинна особливо постаратись, випустивши Huawei Mate 40 та Mate 40 Pro, оскільки зараз вони не мають того, що є у всіх конкурентів на ринку – сервісів компанії Google. Це робить смартфони не найкращим вибором для середньостатистичного українського покупця, але вони все одно цікаві для любителів з точку зору технологій, які компанія вперше показує саме в серії Mate. Досить лише згадати динамік в роз’ємі USB-C, зйомку відео в 7680 кадрів на секунду чи реверсивну бездротову зарядку – всі ці технології вперше з’явилися саме в смартфонах Huawei серії Mate. 

iPhone 12/12 Pro/12 Pro Max/12 Pro Mini

Для компанії Apple цей рік по-справжньому важливий, оскільки саме дванадцяте покоління iPhone повинно стати першим з підтримкою роботи в мережах п’ятого покоління. Фанати з нетерпінням очікують iPhone саме цього року, оскільки компанія повинна вперше змінити дизайн фронтальної панелі, чого, нагадаю, не було з 2017-го року. Цього року очікується зменшення моноброви, в якій розташована система сенсорів TrueDepth, а також зміни в основному блоку камер – камер буде все ще 3, але додасться сенсор LiDAR, який ми вперше вже бачили в останньому поколінні iPad Pro. 

Також, окрім минулорічних звичайної номерної моделі, Pro-версії та Pro Max- версії, цього року ми, як запевняють інсайдери, побачимо ще й новий iPhone Mini. Цей смартфон повинен виступити варіантом для покупки тим людям, які хочуть смартфон форм-фактору iPhone 7, але в оновленому дизайні. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.