Аналітик: виробництво нової консолі Xbox обійдеться в $500

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Старший аналітик Niko Partners Даніель Ахмад поміркував в твіттері про вартість деталей і виробництва консолей нового покоління.

Він не уявляє, як PS5 і Xbox Series X можуть коштувати менше $400, враховуючи специфікації. Тільки CPU/GPU, пам’ять GDDR6 і SSD-накопичувачі NVMe перевищують половину цієї ціни. Тут мова йде або про збитки, або про ціну значно вище $ 400.

Продавати в збиток виробникам не вперше. Приміром, PS4 – її на початковому етапі продавали дешевше собівартості, але через кілька місяців після запуску на початку 2014 року Sony почала отримувати прибуток.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ахмад згадує, що на запуску PS3 продавалася за $ 500, а коштувала виробнику $ 800. Але навряд чи ситуація повториться. З його точки зору, різницю компенсують за рахунок продажу ігор, сервісів і підписок: PS Plus, Xbox Live, Xbox Game Pass. Однак тут Microsoft знаходиться в більш вигідному становищі, так як, найімовірніше, збирається випускати два види консолей, дешеву і дорогу. З Sony ситуація не зрозуміла.

За словами Ахмада, деталі та виробництво Xbox Series X можуть коштувати від $ 460 до $ 520. І це не ціна в магазині. Він визнає, що це занадто поспішна оцінка і за рік, коли нові консолі надійдуть у продаж, багато чого може змінитися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.