Найбільш недооцінені смартфони 2019 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Гіки, які днюють на техносайтах, а ночують на форумах, можуть сперечатися про плюси і мінуси різних моделей смартфонів годинами, пише НВ. 

Але пересічні обивателі найчастіше чули лише про кількох моделях актуальних смартфонів цього року. І більше орієнтуються на бігборди вздовж міських проспектів і думки знайомих про їхній досвід використання різних смартфонів.

А вже опинившись в “фізичному” магазині електроніки, такі обивателі моментально потрапляють в лапи продавців-консультантів. Заряджених на продаж тих моделей, які в даний момент найбільше просуває ця торговельна мережа. В силу різних причин, включаючи комерційні взаємини з тими чи іншими виробниками смартфонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За підсумком, обивателі найчастіше вибирають те, що на слуху, або те, що їм нав’язали.

Не сперечаюся, ринок цілком здатний сам себе регулювати. І найвищий показник продажів все одно є кращими в тому чи іншому сенсі.

Але це не означає, що ваш вибір повинен бути обмежений тільки вищевказаними чинниками. Зрештою, життя всього одна, часом варто спробувати купити замість банальних “айфонів-Самсунг” щось більш екзотичне.

Ось п’ять моделей смартфонів, які на даний момент є найбільш недооціненими. Хоча для деяких покупців саме вони можуть стати відмінним вибором.

Sony Xperia XZ3

Від 20 тис грн

На даний момент, це один з кращих альтернативних флагманів.

Якщо у вас досить великий бюджет, але зовсім немає бажання витрачати його на те ж, що “у всіх”, наприклад, на iPhone X, Samsung Galaxy S9 (або новенький S10) або топові Huawei, то це цікавий варіант.

Sony Xperia XZ3 виглядає своєрідно і досить стильно. Смартфон несхожий на конкурентів, особливо на iPhone.

В плюсах моделі – відмінний дизайн, непогане залізо (Snapdragon 845 і Adreno 630), правда, лише 4 ГБ оперативної пам’яті. Але смартфон не гальмує від слова “зовсім”, запросто тягне PUBG на максимальних налаштуваннях. І, що важливо, зовсім не гріється навіть при відчутних навантаженнях.

Камера одинарна, але знімає непогано. Є захист від води, NFC і бездротова зарядка. Екран відмінний, правда, сильно відблискує на сонці.

Загалом, Sony в своєму репертуарі. Красиво і пафосно. Не ідеально, але дуже своєрідно.

ASUS ROG Phone

Від 26 тис грн

Геймерські смартфони з’явилися порівняно недавно. І так і не стали трендом.

Частково цьому заважає той факт, що пограти в будь-які ігри на максимальних налаштуваннях можна на будь-якому сучасному флагмані. Людям доводиться пояснювати, в чому переваги спеціальних геймерських смартфонів.

До “залозу” ASUS Rog Phone питань немає. Присутній Snapdragon 845 (з підвищеною тактовою частотою) і 8 ГБ оперативної пам’яті. Екран підтримує частоту оновлення 90 Гц. Присутній просунута система охолодження, також в комплекті йде підключається зовнішній кулер. В Україні офіційно продається лише версія з 128 ГБ вбудованої пам’яті. Деяким країнам пощастило більше, там можна купити версію з 512 ГБ.

Смартфон не тільки не гальмує, і не просто “тягне” топові іграшки. Він робить це з легкістю, а запас потужності дозволяє сміливо говорити про те, що ROG Phone – це хороша інвестиція. Смартфон залишиться актуальним, як мінімум, кілька років.

Камера досить непогана. Це не рівень флагманів Huawei або Samsung, але якщо ви не Фотоманьяки, то ви цього не відчуєте. До відчутним мінусів можна віднести хіба що відсутність захисту від води. Це флагманська риса, яку мимоволі чекаєш за такі гроші. Але в цілому, ASUS ROG Phone залишає дуже приємне враження, і по співвідношенню ціна-якість може вважатися не тільки кращим геймерським смартфоном, а й одним з кращих смартфонів на ринку взагалі.

Meizu 16th

Від 12 тис грн

У позаминулому році на честь 15-річчя себе коханої компанія Meizu раптом змінила найменування флагманської лінійки на 15. А потім стала нумерувати далі в тому ж дусі. Тому в минулому році вийшли флагманські моделі 16 і 16th.

Остання модель являє крайній інтерес з причини своєї навороченності і вельми божеською ціни.

Тут встановлено Snapdragon 845 і – увага! – рідинна система охолодження. Так що в іграх смартфон майже не гріється.

Є версії c 6/64 і 8/128 ГБ.

6-дюймовий AMOLED-дисплей не має ніяких вирізів, брів або дірок і розтягнутий фактично на всю площу лицьовій панелі. Сканер відбитків переїхав з окремою кнопки прямо на екран (Meizu 16th була однією з перших моделей з таким рішенням).

Присутні USB Type-C і (ура!) Звичайний аудіороз’єм 3,5 мм. Є розпізнавання особи.

Корпус зі скла і металу відмінно лежить в руці. Захисту від води немає. NFC теж.

Є можливість використання традиційних екранних кнопок Android. Але можна включити управління жестами, що нагадує таке в останніх iPhone, але цілком своєрідне і досить зручне.

Традиційно для Meizu тут відмінну якість звуку. І в навушниках, і з стереодинамиков. Любителі робити зі смартфона “бумбокс” будуть задоволені.

Камера дуже розумна. Поступається, мабуть, тільки останнім флагманів Samsung і Huawei.

Словом, Meizu 16th коштує відносно недорого, але при цьому пропонує дуже і дуже багато.

Moto Z3

Від 14 тис грн

Не дуже свіжий чіпсет Qualcomm Snapdragon 835 може збентежити досвідченого гику, але для звичайного користувача це не буде проблемою. Смартфон досить спритний. У нього оригінальний дизайн і тонкий корпус, непоганий екран і камера вище середнього. Немає роз’єму 3,5 мм та захисту від води. Зате є можливість підключення модів – модулів, які пристібаються до “спинці” смартфона. Серед них – додатковий акумулятор, колонка, модуль фотокамери, проектор.

Для людини, яка не дуже вимогливий до продуктивності, але хоче щось “таке”, не таке як у всіх, Z3 – цікавий варіант.

На відміну від більшості однотипних і бездушних смартфонів, якими забиті прилавки магазинів, Moto може похвалитися справжньою харизмою.

TP-Link Neffos X9

Від 4 тис грн

TP-Link вже пару років випускає досить розумні смартфони під брендом Neffos, але популярними у нас вони поки так і не стали. А дарма.

Більшість моделей досить непогано збалансовані і за свою ціну пропонують досить немало. Це добротні середнячки для тих користувачів, які не потребують особливо продуктивних рішеннях, але хочуть купити якісно зібраний, приємний апарат за прийнятні гроші.

Наприклад, Neffos X9 коштує близько 4 тис грн. Виглядає досить симпатично, добротно, можна навіть сказати – дорожче, ніж коштує. І не поступається конкурентам в своєму ціновому діапазоні в продуктивності. А камера тут відверто вище середнього. Принаймні при хорошому освітленні вона робить знімки дуже вражаючого якість, як для смартфона з такою ціною. При поганому освітленні, звичайно ж, клас дає про себе знати, і якість тут не дуже.

Словом, X9 – гідний бюджетний апарат, який цілком можна розглядати як альтернативу незліченною Xiaomi і Meizu, міцно окопалися в цій ціновій категорії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.