Технологія Volvo Cars Care Key примусово обмежує швидкість приватних автомобілів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Volvo Cars представила технологію Care Key, суть якої — в можливості встановлювати обмеження максимальної швидкості приватного автомобіля. Передбачається, що з її допомогою власник машини Volvo зможе задати ліміт не тільки для себе, але і для інших користувачів — наприклад, родичів і друзів, які мають менший досвід водіння. Виробник планує зробити Care Key елементом стандартної комплектації всіх автомобілів Volvo, починаючи з 2021 модельного року.

Раніше компанія пообіцяла з 2020 року обмежити максимальну швидкість всіх своїх автомобілів значенням 180 км/год. Крім того, керівник Volvo Cars Хокан Самуельссон (Håkan Samuelsson) запропонував почати обговорення того, можуть і повинні автовиробників оснащувати свої автомобілі системами, здатними обмежувати поведінку водіїв. Це питання стає актуальним у зв’язку з появою відповідних технічних можливостей.

Вводячи обмеження, подібні обмеженням максимальної швидкості, і роблячи стандартними такі рішення як Care Key, автовиробники можуть сприяти підвищенню безпеки дорожнього руху та зниження показника смертності внаслідок ДТП.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадаємо, у 1999 році шведська компанія Volvo Cars була придбана американською компанією Ford Motor Company, яка в 2010 році продала її китайській компанії Zhejiang Geely Holding. В минулому році по всьому світу було продано 642 253 автомобіля марки Volvo.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.