Xiaomi офіційно представила свої перші електромобілі SU7 та SU7 Max: головні конкуренти Porsche та Tesla

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайський технологічний гігант Xiaomi офіційно представив свій перший електромобіль SU7, який можна назвати однією з найочікуваніших подій цього року. З амбіціями конкурувати з такими компаніями, як Porsche і Tesla, вилазка Xiaomi на арену електромобілів може викликати деякі здивування, але при найближчому розгляді виявляється, що Xiaomi має все необхідне, щоб порушити статус-кво.

Базова модель Xiaomi SU7, що розшифровується як Speed Ultra, обіцяє бути справжнім “звіром”: задньопривідний двигун видає 299 к.с. і крутний момент 400 Нм. Вона розганяється від 0 до 100 км/год за 5,28 с і досягає максимальної швидкості 210 км/год. Запас ходу CLTC становить 668 км.

Двомоторна версія отримала назву SU7 Max і має сумарну потужність 673 к.с. (495 кВт), а піковий крутний момент – 838 Нм. Xiaomi заявляє про вражаючий час розгону від 0 до 100 км/год – 2,78 секунди, що випереджає як Porsche Taycan Turbo, так і Tesla Model S (не Plaid). Запас ходу на цій моделі становить 800 км.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Заправляє цього електричного звіра 800-вольтова батарея Qilin Battery від CATL ємністю 101 кВт-год. Xiaomi стверджує, що 5-хвилинна зарядка може забезпечити запас ходу 220 км, а 15-хвилинна – 510 км. Подробиці про батарею меншої версії SU7 не були розкриті.

Розумна кабіна SU7, що працює на чіпі Qualcomm Snapdragon 8295, оснащена 16,1-дюймовим центральним екраном з роздільною здатністю 3K. Інтелектуальна система водіння працює на двох чіпах Nvidia Orin X із загальною обчислювальною потужністю 508 TOPS.

Генеральний директор Xiaomi Лей Цзюнь ставить високу планку, заявляючи, що його компанія прагне увійти до п’ятірки найбільших світових автовиробників через 15-20 років. Але в більш короткостроковій перспективі компанія хоче стати провідним гравцем у сфері розумного водіння до 2024 року.

Єдиними деталями, які ще не були розкриті, є ціни на обидві моделі та початок поставок. Сподіваємося, що Xiaomi повідомить про це незабаром після закінчення року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.