Власник TikTok відмовиться від продажу соцмережі у США і швидше закриє додаток

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Власник і материнська компанія соцмережі TikTok, китайська корпорація ByteDance, заявила про неможливість будь-яких поступок владі США після ухвалення закону, який поставив сервіс на межу виживання у США.

Після того, як сенатори проголосували за примусовий продаж американської платформи TikTok, материнська компанія висловилася з цього приводу гранично чітко. Якщо не залишиться жодних юридичних важелів впливу на ситуацію і боротьби з “неконституційним” рішенням Сенату, ByteDance відмовиться від будь-яких угод із потенційним американським покупцем і зовсім закриє і без того збитковий застосунок у США.

Заява ByteDance з’явилася після повідомлень американських ЗМІ про те, що компанія розглядала варіанти продажу TikTok без базового алгоритму, який є невід’ємною частиною його функціональності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але справа якраз у тому, що алгоритми, які забезпечують роботу TikTok, мають вирішальне значення для роботи ByteDance. За словами джерел, це робить продаж застосунку з його алгоритмами вкрай малоймовірним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.