Ще дві людини готові протестувати чіп від Neuralink 

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Як повідомляє ABC News, У найближчі місяці Neural Link готується пересадити свій інтерфейс мозок-комп’ютер (BCI) двом новим учасникам.

Реклама

Нолан Арбо, яка вперше отримала хірургічно імплантований пристрій Neuralink, поділилася своїми враженнями в ексклюзивному інтерв’ю, яке вийшло в ефір у п’ятницю. 30-річний Арбо розповів, що пристрій дозволяє йому практично повністю управляти комп’ютером, використовуючи тільки свої думки.

Пристрій розміром з монету вбудований під череп. Воно працює за допомогою 64 маленьких проводів, кожен з яких оснащений більш ніж 1000 електродами. За даними компанії, ці електроди зчитують активність нейронів і забезпечують зв’язок з комп’ютерами і смартфонами.

Ще 2 учасники поточного дослідження Neuralink, ймовірно, незабаром приєднаються до Arbo.

“Ми готуємося до імплантації другого та третього учасників у найближчі місяці”, – сказав співзасновник Neuralink Ді Джей Со.

Компанія Neuralink, заснована в 2016 році мільярдером Ілоном Маском разом з командою вчених та інженерів, входить до кількох компаній, що досліджують інтерфейси мозок-комп’ютер з добровольцями, які страждають на параліч. Пристрій компанії, що вживлюється в поверхню мозку, декодує мозкові сигнали, дозволяючи людям, які не можуть користуватися руками, керувати комп’ютерами, планшетами та телефонами за допомогою однієї думки.

У Neuralink також повідомили про намір компанії провести випробування роботизованої руки.

“Якщо ви зможете добитися контролю в цифровому просторі, то зможете швидко перенести його у фізичний простір, чи то роботизована рука-протез, чи керування довкіллям, наприклад, розумним будинком”.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ