Відомий інсайдер розповів про функції штучного інтелекту в iOS 18

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

В останньому випуску свого розсилки Марк Гурман детальніше розповів про те, чого варто очікувати від першого серйозного кроку Apple в галузі генеративного штучного інтелекту на майбутній Всесвітній конференції розробників:

Реклама

У рамках змін компанія покращить голосові можливості Siri, надавши їй більш розмовного характеру, та додасть функції, які допомагають користувачам у повсякденному житті – такий підхід вона називає «проактивним інтелектом».

Це включає такі сервіси, як автоматичне підсумовування повідомлень з iPhone, швидкий конспект новинних статей і розшифровка голосових нотаток, а також поліпшення існуючих функцій, які автоматично заповнюють календар і підказують програми. Також будуть покращені функції редагування фотографій на основі штучного інтелекту, але жодна з них не справить враження на тих, хто вже кілька місяців використовує штучний інтелект у програмах Adobe.

Гурман додав, що хоча Apple в основному покладатиметься на обробку даних безпосередньо на пристроях для підтримки своїх ШІ-функцій, вона також надаватиме їх через хмару в центрах обробки даних, що містять високотехнологічні чіпи, розроблені для Mac. Він також зазначив, що чат-бот, схожий на ChatGPT, буде відсутній у майбутніх функціях штучного інтелекту. Говорять, що керівники Apple визнали, що всередині компанії вони «грають у наздоганяння».

Очікується, що перші кроки Apple у галузі штучного інтелекту будуть представлені в рамках прев’ю оновлень програмного забезпечення наступного покоління на WWDC, яка розпочнеться 10 червня.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоbloomberg.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ