Новий Xbox стане “найбільшим технологічним стрибком в історії” завдяки ШІ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У світі ігрової індустрії настають великі зміни. Microsoft, один з найбільших розробників програмного забезпечення, планує зробити справжній прорив за допомогою штучного інтелекту.

Як повідомляє Windows Report, у витоку листа президента Xbox Сари Бонд йдеться про те, що компанія активно працює над новим поколінням ігрових консолей, роблячи ставку на технологію Gaming AI. Це обіцяє стати найзначнішим технологічним стрибком в історії ігрової індустрії та значно спростити процес розробки ігор.

З чуток, у розробці нової консолі бере участь компанія AMD, а принцип роботи буде схожий на технологію NVIDIA DLSS, яка підвищує продуктивність і якість зображення. Інтеграція штучного інтелекту очікується і на програмному рівні. Його впровадження в DirectX 12 або DirectX 13 надасть розробникам доступ до передових інструментів для оптимізації та створення відеоігор. Наприклад, вдосконалений API Work Graphs дасть змогу створювати ігри з небаченим раніше рівнем деталізації та інтерактивності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що вихід нової консолі Xbox відбудеться у 2028 році. Ця подія обіцяє стати справжнім проривом в ігровій індустрії та відкрити нові горизонти для розробників і гравців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.