6 головних переваг Google Pixel 8a порівняно з Pixel 7a

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 6 хв.

Google Pixel 8a щойно вийшов у продаж, і в ньому з’явилося багато оновлень, на які так сподівалися шанувальники Pixel. Серед них – нові привабливі дизайнерські рішення, вдосконалене апаратне забезпечення, довговічніший акумулятор та дисплей вищого класу. Ви також отримаєте всі програмні функції, які роблять серію Pixel такою привабливою, включаючи сім років оновлень ОС та системи безпеки, а також Gemini Nano для розширення можливостей штучного інтелекту.

Реклама

Але як все це співвідноситься з і без того чудовим Pixel 7a? Пропонуємо до вашої уваги шість найзначніших покращень Google Pixel 8a в порівнянні з Pixel 7a. Для більш детального розгляду всіх відмінностей між двома телефонами дивіться наше порівняння Pixel 8a та Pixel 7a.

Чіп Tensor G3

Чіп Tensor G3 – головна перевага для більшості шанувальників Pixel. Саме цей чіп був запущений раніше в Google Pixel 8 та Pixel 8 Pro. Він заснований на 4-нанометровому (4 нм) технологічному процесі Samsung, що робить його ефективнішим, ніж 5-нм G2. Це позитивно позначається на енергоефективності, тепловиділенні та часі автономної роботи. У ході тестування ми виявили, що Tensor G3 працює холодніше ніж попередні покоління, хоча він і не дотягує до бенчмарків Snapdragon 8 Gen 2 і чіпа Apple A17 Pro, які використовують 3-нм техпроцес. Проте реальні переваги Tensor G3 пов’язані з покращенням часу автономної роботи, можливостей камери та функцій штучного інтелекту, про які ми розповімо нижче.

Отримайте знижку до 499 доларів на Google Pixel 8a

Інші характеристики досить стандартні: 128 ГБ пам’яті в базовій моделі та 8 ГБ оперативної пам’яті, що відповідає Pixel 7a. Але ви також можете придбати варіант із накопичувачем на 256 ГБ, що стане відмінним варіантом для тих, хто багато скачує та грає на своєму телефоні.

Тут є все, що ми любили в попередніх моделях – чудові можливості камери, включаючи 64-мегапіксельну основну, 13-мегапіксельну ультрозум і 13-мегапіксельну фронтальну камеру. Основний сенсор оснащений функцією Super Res Zoom до 8x та безліччю функцій камери, таких як Night Sight, Magic Eraser, Portrait Mode та інші. Єдине, чого вам дійсно не вистачає, – це елементи управління Pro, які ви отримуєте в Pixel 8 Pro.

Більш тривалий час автономної роботи

Pixel 8a оснащений батареєю ємністю 4492 мАг в порівнянні з 4385 мАг в моделі 7a. Збільшення ємності батареї у поєднанні з більш енергоефективним Tensor G3 та оптимізацією програмного забезпечення має призвести до збільшення часу автономної роботи на 15% порівняно з Pixel 7a.

Це особливо приємна зміна, тому що, як зазначалося в нашому огляді Pixel 7a, «якби це був мій основний телефон, я не бачу, щоб він протримався більше дня при інтенсивному використанні. Навіть коли я просто фотографував на Pixel 7a, батарея розряджалася швидше, ніж хотілося б, а ще вона мала тенденцію нагріватися». На жаль, не схоже, що чіп Tensor G2 значно покращив енергоефективність».

Покращення часу роботи на 15% може означати годину або більше додаткового використання, хоча для того, щоб знати напевно, нам потрібно випробувати Pixel 8a у реальних умовах. Він також оснащений дротовою зарядкою потужністю 18 Вт і бездротовою зарядкою Qi потужністю 7,5 Вт, що залишилося незмінним у порівнянні з моделлю 7a, в якій бездротова зарядка була приємною особливістю, але вона повільно заряджалася навіть у порівнянні з Pixel 7.

Подивіться на цей екран

Найбільше нас тішать покращення екрану Pixel 8a. Він оснащений 6,1-дюймовою OLED-панеллю з роздільною здатністю 2400 на 1080 пікселів на дюйм і чіткою роздільною здатністю 430 пікселів на дюйм (ppi). Роздільна здатність така ж, як у Pixel 7a, але частота оновлення екрану Pixel 8a становить 120 Гц, що робить його помітно більш плавним і чуйним порівняно з 90 Гц, які були у минулого покоління.

Також варто відзначити, що це gOLED-дисплей, а не pOLED, як у Pixel 8. Незважаючи на невелику відмінність, Pixel 8a має забезпечити щільні, чорні та насичені яскраві кольори, якими славиться OLED, при цьому споживаючи менше енергії.

Крім того, ви отримаєте набагато більш високу яскравість: Pixel 8a може досягати 1400 нит при високій яскравості (для HDR-контенту) і 2000 нит при пікової яскравості, що на 40% вище пікової яскравості, ніж у Pixel 7a. У вас ніколи не виникне проблем із переглядом цього екрана під прямим сонячним промінням. Панель також захищена склом Corning Gorilla Glass 3, таким самим, як у Pixel 7a.

Gemini Nano для більшої кількості функцій штучного інтелекту

Ми багато говорили про апаратне забезпечення, але найбільше нас тішить те, що відбувається під капотом. Pixel 8a – єдиний телефон вартістю менше 500 доларів, який оснащений Gemini Nano, штучним інтелектом Google, який вперше з’явився у Pixel 8 Pro та Galaxy S24, а потім перекочував у Pixel 8.

Одним словом, Gemini Nano дозволить Pixel 8a запускати певні функції штучного інтелекту повністю на пристрої, що прискорить роботу ІІ без необхідності підключення до Інтернету/даних. Серед прикладів покращених функцій ІІ – розумні відповіді Gboard та резюме розмов із записів у додатку Google Recorder.

Якщо говорити про розумні функції, то в Pixel 8a їх дуже багато. Ви отримуєте відмінні функції безпеки, такі як виявлення автомобільних аварій, попередження про кризові ситуації та перевірки безпеки – все те, що ми бачили на пристроях Apple та Samsung.

7 років оновлень

І остання, але не менш важлива зміна – Pixel 8a тепер забезпечує сім років оновлень ОС та системи безпеки, включаючи оновлення Feature Drop. Це великий стрибок у порівнянні з трьома роками основних оновлень Android та п’ятьма роками підтримки програмного забезпечення, які надає Pixel 7a. Ви можете використовувати Pixel 8a протягом десяти років, не побоюючись, що ваш пристрій опиниться під загрозою.

Для тих, хто дбає про безпеку, в пристрій вбудовано кілька приємних функцій. Ви отримуєте VPN від Google One без додаткової плати, наскрізний захист та багаторічну апаратну безпеку, що забезпечує співпроцесор Titan M2.

Справа смаку

За дизайном Pixel 8a не сильно відрізняється від свого попередника: той же козирок для камери, виконаний з алюмінію, і загальна площа корпусу, але кілька дизайнерських вишукувань шанувальникам Pixel можуть сподобатися.

Наприклад, Pixel 8a має більш округлу форму порівняно з більш незграбним Pixel 7a, тому його легше тримати однією рукою. Що ще важливіше, глянсовий пластик задньої панелі зник на користь матового оздоблення та сатинованої алюмінієвої рамки. По ідеї, це має зробити його менш привабливим для відбитків пальців, коли ви використовуєте його без чохла.

Розміри не сильно відрізняються: розміри 8a становлять 6,0 на 2,9 на 0,4 дюйма (HWD), а вага – 6,8 унції, що практично ідентично 7a. Однак з’явився новий привабливий варіант кольору Aloe, який виглядає як яскравий зелений. Це доповнення до стандартних кольорів Obsidian, Porcelain та Bay.

Інші характеристики включають захист від води та пилу за стандартом IP67, що ставить Pixel 8a на сходинку нижче за IP68 Pixel 8 і 8 Pro.

Pixel 8a вже доступний для попереднього замовлення в Google Store і сторонніх рітейлерів за ціною 499 доларів. У продаж він надійде вже у вівторок, 14 травня.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ