Microsoft Edge перестане працювати на старих ПК та ноутбуках

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Компанія Microsoft незабаром випустить оновлену версію браузера Edge, і він виявиться несумісним із деякими моделями процесорів. Це означає, що власники комп’ютерів із цими процесорами більше не зможуть використовувати Edge, їм доведеться шукати заміну.

Реклама

Microsoft Edge версії 126 втратить підтримку процесорів, які не підтримують набір інструкцій SSE3. В основному, це дуже старі чіпи — випущені до 2004 року. Компанія Intel анонсувала підтримку SSE3 у 2004 році, і незабаром AMD зробила те саме. Найбільш ранні процесори Intel з SSE3 володіють ядрами Prescott (Pentium 4, Pentium D, Celeron D тощо) Що стосується продукції AMD це Opteron, Sempron, Athlon 64 та інші чіпи, засновані на K8, а також майже пізніші процесори. На жаль, Microsoft не пояснює, чому Edge більше не зможе працювати без інструкцій SSE3 при тому, що досі жодних проблем із цим не виникало. В інших браузерів подібних вимог немає.

Ймовірно, що ентузіастів вийде обійти це обмеження. Наприклад, вони можуть створити модифіковану збірку Microsoft Edge, яка вимагатиме наявності SSE3. Завдяки цьому, браузер, як і раніше, зміг би працювати навіть на дуже давньому «залізі».

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ