В Android 15 з’явиться «розумна» система захисту від крадіжки смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Як повідомляє The Verge, в операційній системі Android 15 від корпорації Google з’явиться низка “розумних” функцій безпеки, включаючи захист від виривання смартфона з рук. Деякі з цих нових функцій будуть поширені і на більш старі версії Android — вони стануть доступні після встановлення оновлень безпеки. За попередніми даними, описані функції з’являться у смартфонах під керуванням Android 10 та новіших версій.

Реклама

Функція виявлення крадіжки розпізнаватиме різкі переміщення смартфона в просторі, характерні для тих випадків, коли пристрій виривають із рук або хапають зі столу, після чого намагаються втекти. У таких випадках екран автоматично блокуватиметься. Також система блокуватиме екран, якщо злодій спробує відключити девайс від мережі, щоб запобігти спробам віддаленого підключення з боку законного власника.

Додатково в Android 15 з’являться “приховані простори” – області на накопичувачі, в яких можна буде розміщувати конфіденційні дані, блокуючи доступ за допомогою PIN-коду або пароля. Підсилить розробники та захист від шкідливих та шахрайських додатків, які все частіше використовуються зловмисниками.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ