Київстар здивував абонентів: якість зв’язку покращиться в декілька разів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Київстар впроваджує нову технологію для покращення якості телекомунікацій.

VEON, глобальний оператор цифрових телекомунікацій, що володіє українським мобільним оператором “Київстар”, зміцнює партнерство з японською компанією Rakuten з метою впровадження технології 5G в Україні до 2025 року. Про це повідомив генеральний директор VEON Group Хан Терзіоглу.

“Ми перебудуємо нашу інфраструктуру і продовжимо співпрацю з Rakuten, особливо у сфері Rakuten Symphony. Ми переконані, що Україна заслуговує на найкращу мережу 5G”, – підкреслив він.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Олександр Комаров, президент “Київстар”, оголосив про три етапи співпраці з Rakuten. Перший етап – запуск технології Open RAN та створення спільного науково-дослідного інституту. Другий етап – створення невеликих сегментів мережі (в тому числі 10-15 сайтів) на основі технології Open RAN.

“Третій етап, який буде наступним, – це масштабне розгортання цієї технології і розгортання 5G. Питання в тому, коли технологія 5G буде розгорнута в Україні”, – пояснив Комаров.

Він також заявив, що компанія планує досягти 98% покриття LTE до 2026 року.

“Це залежить від регіону. Наприклад, у Київській області покриття 4G становить 97%. На трасі Київ-Чоп покриття 4G становить 95%. Для того, щоб завершити ці 5% покриття, потрібно розгорнути ще десятки об’єктів. При цьому необхідно розробити сервісний план, який враховує подачу живлення і те, що майданчики знаходяться далеко від офісів”, – пояснює Комаров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.