Представлено процесори Intel 14-го покоління

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Intel представила десктопні процесори 14-го покоління сімейства Raptor Lake Refresh. Брендування, всупереч чуткам, не змінилося, вони, як і раніше, називаються Core i, ціни порівняно з торішнім поколінням теж не змінилися, а продуктивність традиційно зросла.

Як і раніше, в лінійку входять процесори Core i5, Core i7 і Core 9i, є модифікації з вбудованим відеочіпом і без нього. Топова модель Core i9-14900K оснащена 24 обчислювальними ядрами і зможе працювати в режимі Thermal Velocity Boost з максимальною тактовою частотою 6 ГГц, яка раніше була доступна моделі Core i9-13900KS, випущеної вкрай обмеженим тиражем. Як повідомляє Intel, Core i9-14900K на 23% швидший за AMD Ryzen 9 7950X3D у грі Starfield з роздільною здатністю Full HD і на 54% під час роботи в програмах After Effects і Premiere Pro. Інші процесори істотно продуктивніші за попередні моделі Intel.

Максимальне тепловиділення всіх процесорів 125 Вт, але в режимі Turbo Boost з підвищеною тактовою частотою воно досягає вищих значень (аж до 253 Вт у моделей Core i7 і Core i9, а під час розгону ще більше). Чипи сумісні з сокетом LGA 1700, яким оснащені материнські плати Intel 600-ї та 700-ї серій, що спрощує апгрейд комп’ютерів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Продажі цих процесорів почнуться 17 жовтня. Рекомендовані ціни в США – від 294 до 589 доларів без урахування податків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.