Користувачі заявляють, що iOS 17 скидає налаштування конфіденційності

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після оновлення до релізної версії iOS 17 деякі користувачі iPhone зіткнулися з тим, що наявні налаштування конфіденційності змінюються без дозволу. Компанія Apple заявила, що вивчає ці повідомлення.

Пара iOS-розробників, які захоплюються дослідженнями в галузі безпеки, виявила, що у деяких користувачів, у яких у “Налаштуваннях” відключено опції “Значущі місця розташування” і “Аналітика iPhone”, після оновлення до iOS 17 автоматично вмикаються ці опції, причому без попередження і дозволу.

Компанія Apple підтвердила виданню 9to5Mac, що під час оновлення до iOS 17 ці параметри не повинні змінюватися. Компанія заявила, що розслідує цю проблему, і підтвердила свою прихильність принципам конфіденційності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Важливо зазначити, що, хоча це і викликає занепокоєння, багато, якщо не переважна більшість, користувачів iPhone після оновлення до останньої версії операційної системи залишаються незачепленими проблемою і не помічають ніякої незвичайної активності.

Обидві опції можна знайти в “Параметри” -> “Приватність і безпека” -> “Служби геолокації” -> “Системні сервіси” (остання опція знизу). Якщо турбуєтеся про свою конфіденційність, краще перевірити ці налаштування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.