Топ-5 відмінностей Apple Watch Series 9 від Apple Watch Series 8

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли на презентації 12 вересня Apple показала Apple Watch Series 9, склалося відчуття, що третій рік поспіль нам демонструють один і той самий пристрій. Загалом це дійсно так. Зовнішній вигляд годинників Apple після останнього збільшення екрана в Apple Watch Series 7 не змінюється, і просто поклавши їх поруч один з одним, ніяких зовнішніх відмінностей ви знайти не зможете. Але цього разу вони є хоча б усередині нового годинника. В Apple Watch Series 9 збільшили пікову яскравість екрана до 2000 ніт, щоб навіть на яскравому сонці ви змогли побачити всю необхідну інформацію.

На додаток до цього в годиннику Apple з’явився новий процесор. Не просто перейменований, а саме новий, який забезпечив приріст продуктивності. Ну а збільшений удвічі об’єм накопичувача і новий колір корпусу стали просто вишенькою на торті.

Який процесор в Apple Watch 9

Найголовнішою зміною в Apple Watch Series 9 став, звичайно ж, їхній процесор. У них встановили чипсет Apple S9, виконаний на базі A15 Bionic, який використовується в iPhone 13 і iPhone 14. Порівняно з Apple S8, який застосовується в Apple Watch Series 8, це дало можливість розмістити на ньому на 60% більше транзисторів, що вилилося в збільшення швидкості роботи на 30%. Цифри, звичайно, вражаючі, особливо з урахуванням того, що все це поміщається в невеликий годинник на зап’ясті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але давайте будемо відвертими. Якщо ви користувалися або користуєтеся сучасними Apple Watch, вам справді здавалося, що вони повільні? Або вони постійно гальмували? От і я у своїй практиці такого не пам’ятаю. Тому новий процесор в Apple Watch – це скоріше про запас міцності, а не про швидкодію в моменті. Розумний годинник Apple і без того працює на хорошій швидкості і не викликає якогось дискомфорту.

Дисплей в Apple Watch 9

Оскільки в рамках цього корпусу Apple Watch збільшувати екран уже просто нікуди, а переходити до нового форм-фактора в Купертіно якось не прагнуть, то в частині дисплея довелося обмежитися тільки зміною пікової яскравості. Зате якою! З 1000 ніт в Apple Watch Series 8 це значення зросло вдвічі – до 2000 ніт. Тепер, навіть лежачи на пляжі під яскравим південним сонцем, ви без жодних проблем зможете прочитати будь-яке повідомлення.

Тільки майте на увазі, що подібні значення доступні виключно в автоматичному режимі і на короткостроковий період. В іншому разі заряд акумулятора буде летіти на очах. Для годинників – дуже актуальна зміна. Вони якраз і потрібні для того, щоб у дорозі не відволікатися на смартфон і подивитися всю потрібну інформацію на зап’ясті.

Скільки пам’яті в Apple Watch 9

Змінився і об’єм вбудованого накопичувача в Apple Watch Series 9. Він зріс удвічі – з 32 до 64 ГБ. Напевно зараз ви подумали, що стільки пам’яті в годиннику нікому не потрібно, але це не так. Коли я регулярно користувався Apple Watch, то тримав на них кілька плейлистів з великою кількістю пісень. У підсумку на тренування смартфон можна було взагалі не брати. Навушники чіплялися безпосередньо до годинника, і музика відтворювалася без якихось посередників.

Безумовно, витрата акумулятора це підвищувало, але зручність переважувала. Я думаю, що ті, хто регулярно займаються спортом, точно знають, як складно іноді прилаштувати телефон у тому ж тренажерному залі. А тут одразу отримуєш вільні руки. У власників Apple Watch Series 9 буде можливість забрати з собою набагато більше різної музики, встановити додаткові додатки і не переживати, що пам’ять несподівано закінчиться.

Що вміє Сірі

Знаєте, що на презентації Apple Watch Series 9 здивувало найбільше? Що Siri в цій моделі несподівано порозумнішала. З найпершої версії годинник Apple умів визначати різні показники здоров’я і розміщувати їх в однойменному застосунку. Але ніколи Siri не могла їх озвучити вам за запитом. Тепер це питання вирішено. Ви можете просто запитати, яких значень досягає ваш пульс, і відразу отримаєте розгорнуту відповідь. Але навіть це ще не все.

Завдяки новому процесору і 4-ядерному нейронному движку Сірі на Apple Watch Series 9 більше не потрібен інтернет. Деякі запити вона може обробити прямо на пристрої. Стосується це тільки того, що асистент може знайти на Айфоні або безпосередньо в годиннику. Інформація про здоров’я якраз належить до таких даних. Дуже зручно. Ще б пак, російською запрацювало. Але дізнаємося ми про це тільки коли Apple Watch Series 9 надійдуть у продаж.

Який колір Apple Watch 9 кращий

Є в Apple Watch Series 9 і одна зовнішня відмінність від попереднього покоління. Після виходу фільму Барбі багато хто збожеволів на рожевому кольорі. Ось і Apple не обійшла тренд стороною. Нова версія годинника на додаток до чорного, сріблястого, золотого і червоного отримала ще й рожевий корпус. Дівчатка точно оцінять новий відтінок. Він вийшов не дуже яскравим, але при цьому відразу зрозуміло, що у вас свіженькі Apple Watch.

Взагалі, найпрактичнішим кольором для розумних годинників Apple я вважаю сріблястий. На ньому майже непомітні жодні пошкодження і коцки. Плюс до нього набагато легше підібрати ремінці. Ну а про сумісність з будь-яким одягом навіть говорити не варто. Дійсно, універсальне рішення для всіх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.