Huawei розкрила, скільки доларів заробить на смартфонах своїх конкурентів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазвичай така інформація має гриф секретно/конфіденційно, але Huawei вирішила розкрити, скільки вона заробить на ліцензійних відрахуваннях від інших виробників смартфонів (і не тільки). На перший погляд сума здається невеликою, але на ділі в казну компанії тече великий потік доларів.

Huawei є одним з найбільших патентовласників у світі. Китайський гігант зробив величезний внесок в основні стандарти інформаційно-комунікаційних технологій, такі як стільниковий зв’язок, Wi-Fi і мультимедійні кодеки. Стандартною практикою ринку є те, що досягненнями користується не лише власник інтелектуальної власності – компанії залюбки діляться ними з конкурентами, зрозуміло, за певну плату (ліцензування).

На заході в Шеньчжені, який цьогоріч проходив під гаслом “Об’єднуючи горизонти інновацій”, Huawei оголосила, що з кожного проданого 4G смартфона компанія отримує 1.5 долара, а за смартфон з 5G – 2 долари. Своєю чергою, для споживчих пристроїв з Wi-Fi 6 ліцензійний збір становить 0.5$. Для пристроїв IoT (інтернет-речей) діє ставка в 1% від їхньої ціни, але не більше 0.75$ за один пристрій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Окремі цифри можуть здатися невеликими, але тут значення має накопичувальний ефект – тільки у 2022 році Huawei отримала 560 мільйонів доларів США у вигляді ліцензійних зборів.

Huawei заявляє, що наразі уклала близько 200 двосторонніх угод, понад 350 компаній ліцензували її патенти для своїх продуктів. Серед партнерів: Samsung, OPPO, Mercedes-Benz, Audi, BMW, Porsche, Subaru, Renault, Lamborghini і Bentley. За останні 10 років фірма витратила 977.3 млрд юанів (~140 млрд доларів) на дослідження і розробки (НДДКР), а тільки у 2022 році – 161.5 млрд юанів (~22.5 млрд доларів) або 25,1% виручки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.