Android-смартфони в ціновій категорії 500 доларів зростуть у ціні

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У мережі знову з’явилася інформація про те, що Android-смартфони подорожчають.

Реклама

Причиною цього є перехід на новий процесор Snapdragon 8 gen 4, який буде значно дорожчим за поточну флагманську платформу Qualcomm.

За попередніми даними, Gen4 виробляється по 3-нм техпроцесу tsmc. Це забезпечує значне збільшення виробничих потужностей, але також призводить до збільшення виробничих витрат. Інсайдери відзначають, що вартість чіпа буде “в кілька разів” дорожче, ніж Snapdragon 8gen3.

Перші смартфони на базі Snapdragon 8gen4 почнуть з’являтися на ринку цієї осені. Точно невідомо, наскільки дорогим буде перехід на новий процесор, але безсумнівно, що виробники перекладуть додаткові витрати на споживачів. Принаймні, Samsung Galaxy S25, OnePlus13, Xiaomi15 та інші топові флагмани подорожчають.

Однак це може означати, що флагман, доступний на Snapdragon 8gen4, не варто чекати. Йдеться про пристрої в ціновому діапазоні 400-500 доларів, які користуються великою популярністю у користувачів.

Крім того, багато великих компаній можуть навіть відмовитися від своїх флагманів на базі нової платформи Qualcomm і перейти на MediaTek.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ